Mechanizm opuszczania szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
MK 3, 3 drzwiowy, mechanizm elektryczny
Od dawna mam problemy z mechanizmami, szybko wykańczam mechanizmy, odkąd poszły mi oryginały kupuje jakieś podróby które padają po mniej więcej roku. Ostatnie dwa mechanizmy jakie kupowałem wystarczały na 2-3 miesiące
Co byście polecili takiego do max 80zł, tak żeby pochodziło faktycznie chociaż rok bo co 2-3 miesiące wymieniać to już przesada
Od dawna mam problemy z mechanizmami, szybko wykańczam mechanizmy, odkąd poszły mi oryginały kupuje jakieś podróby które padają po mniej więcej roku. Ostatnie dwa mechanizmy jakie kupowałem wystarczały na 2-3 miesiące
Co byście polecili takiego do max 80zł, tak żeby pochodziło faktycznie chociaż rok bo co 2-3 miesiące wymieniać to już przesada
Kupić ORI
a propo ,że tak zapytam --- co Ci leci w tym mechanizmie ?
a propo ,że tak zapytam --- co Ci leci w tym mechanizmie ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Źle złożone to raz albo otwierasz jak szyby zamrożone .. i zrywa ...
Kilka razy robiłem taki mechanizm i chodzą przez lata ... bezawaryjnie ...więc albo kupujesz jakiś szmelc z kiepskich materiałów , albo zwyczajnie masz pecha
Kilka razy robiłem taki mechanizm i chodzą przez lata ... bezawaryjnie ...więc albo kupujesz jakiś szmelc z kiepskich materiałów , albo zwyczajnie masz pecha
Zobaczymy jak teraz bedzie, kupilem 2szt na allegro zdaje się tej samej firmy ktory chodzil mi wczesniej ponad rok.
Ale *#cenzura#* z tego jak mi wymienili tak, że jedna strona wszystko rozklekotane, a druga strzela i skrzypi
Ale *#cenzura#* z tego jak mi wymienili tak, że jedna strona wszystko rozklekotane, a druga strzela i skrzypi
Kolego seba900, już Ci to strzela ? po zakupie nowych ? czy kiedyś tak miałeś ??
Nie ma opcji by dobrze zamontowany i wyregulowany podnośnik szybek strzelał etc ...
Nie ma opcji by dobrze zamontowany i wyregulowany podnośnik szybek strzelał etc ...
No pewnie ,że źle ... mam nadzieję ,że nie poskręcały się linki -- bo będzie znów
- Paweł Marek
- V.I.P.
seba900, są dwie kwestie, pierwsza taka że szybę kierowcy używasz najczęściej a zamienniki trwałe nie są, wszystko jedno jakie Topran czy inne dwa lata to już byłoby dużo. Druga rzecz to kwestia montażu, niby nic trudnego ale należy bardzo dokładnie ustawić szybę w uchwytach, lekkie przesunięcie w jedną czy drugą stronę powoduje że szyba pracuje skośnie i ma bardzo duże opory co się przekłada na trwałość mechanizmu. Więc zakładasz szybę w uchwyty, nie zakręcasz, podnosisz w górę i w dół (pomagając ręką coby nie wyskoczyła ) wiele razy, sprawdzasz jeszcze raz czy równolegle dochodzi do górnej ramki i dopiero zakręcasz. A ponieważ od 10 lat mam dwa auta z tym to wyrobiłem sobie zdanie że najlepiej zdobyć jednak sprawny mechanizm używany - masz go za ok 150 zeta - posłuży dalej, a druga opcja - jeśli w oryginalnym mechanizmie postrzępiła się tylko linka a plastyki tulejki itd sa ok, to wymienić samą linkę - specjalistycznym zakładzie za 4-5 dych, samemu za cenę linki czyli jakieś 15 zeta i ze dwie godzinki zabawy z mocowaniem na niej w odpowiednich miejscach 4 uchwytów dorobionych z kawałka przewierconego gwoździa. Nie jest to proste, w razie czego poszukaj mojego opisu dowiesz się gdzie są myki żeby to dobrze działało.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kiedyś szukałem używki ale niestety ciężko było, także wziąłem używkę i od tego czasu lecę na używkach a szyb używam na prawdę bardzo często. W takim razie następnym razem rozejrzę się już za oryginałem a znając moje szczęście to pewnie te także nie długo padną.
witam W sobotę wymieniałem mechanizm opuszczania szyb , po wymianie zauważyłem dziś mokre na górnej części tapicerki przy szybie ;/, może być to spowodowane np złym ustawieniem szyby czy też uszczelki gdzieś się przestawiły ?? . Proszę o pomoc z góry dziękuję
stań ze mną vis a vis powiedz mi kto jest ten zły? czy ja, czy ty?!