Witam,
Zakupiłem kierownice trójramienną od passata B5.
Mam jednak pewien problem, mianowicie kierownice otrzymałem ze zdjętą poduszką:
Kiedy zapinam poduchę na kierownicę to wygląda to tak...:
Czy coś źle robię? Poducha zapina się normalnie, bo aby ją zdjąć muszę uwolnić dwa zaczepy.
Więc czemu jest tak krzywo??
Niepasująca poduszka kierownicy trójramiennej? Zdjęcia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odp: Niepasująca poduszka kierownicy trójramiennej? Zdjęcia
Chyba klakson musi jakoś działać, nie ? Po to ten odstęp. To normalka.
Wysłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
Człowieniu, popatrz jeszcze raz na zdjęcia. Ona jest krzywo. Poza tym jakbym ją założył do samochodu to klakson cały czas by wył bo z prawej strony przylega do oporu a z lewej odstaje, że mogę tam długopis włożyć, to samo jest na spodzie...
Wystarczy wyregulować te 3 śrubki ze sprężynkami i bedzie ok. Tam gdzie odstaje to lekko je wkręcić, a tam gdzie za bardzo przylega to wykręcić
Ta z lewej strony i ta na dole były wkręcone prawie na maxa, zrobiłem nimi po 1/4 obrotu by je dokręcić i stoją, tę z prawej strony lekko wykręciłem i jest jeszcze gorzej :/
Na przed ostatnim zdjęciu widać niedopasowanie najlepiej, wyglada to tak ajkby krzywizna poduchy była inna w stosunku do gniazda w kierownicy :/
Możliwe żeby kierownica była krzywa??
Na przed ostatnim zdjęciu widać niedopasowanie najlepiej, wyglada to tak ajkby krzywizna poduchy była inna w stosunku do gniazda w kierownicy :/
Możliwe żeby kierownica była krzywa??