Woda w aucie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w aucie
Cześć,
Ciągle borykam się z problemem wody w aucie po deszczach... Najczęściej wodę mam w bagażniku i z tylu za kierowca na podłodze.. Nie mam zielonego pojęcia jak do tego dojść... Wymieniłem uszczelkę w lampach i jest troszkę lepiej ale ciągle woda się jakoś dostaje.. I największa zagada jest to jak z tylu na podłodze woda się dostaje na wykładzinę.. gdyż auto u mnie na podwórku stoi troszkę pod górkę tj. przód auta jest wyżej, a mimo to u mnie (kierowcy) na wykładzinie jest sucho a za mną jest mokro. Nie mogę zlokalizować którędy się woda dostaje wszędzie z góry od drzwi wszystko wydaje się być suche itp. Miał ktoś podobny problem? Bo już mnie krew zalewa z suszeniem tego auta...
Ciągle borykam się z problemem wody w aucie po deszczach... Najczęściej wodę mam w bagażniku i z tylu za kierowca na podłodze.. Nie mam zielonego pojęcia jak do tego dojść... Wymieniłem uszczelkę w lampach i jest troszkę lepiej ale ciągle woda się jakoś dostaje.. I największa zagada jest to jak z tylu na podłodze woda się dostaje na wykładzinę.. gdyż auto u mnie na podwórku stoi troszkę pod górkę tj. przód auta jest wyżej, a mimo to u mnie (kierowcy) na wykładzinie jest sucho a za mną jest mokro. Nie mogę zlokalizować którędy się woda dostaje wszędzie z góry od drzwi wszystko wydaje się być suche itp. Miał ktoś podobny problem? Bo już mnie krew zalewa z suszeniem tego auta...
Re: Woda w aucie
Sprawdzałeś czy podłogę masz cała?
Miałeś wymienianą którąś?
Jedz na myjnie i po umyciu sprawdź okolice drzwi okien.
Miałeś wymienianą którąś?
Jedz na myjnie i po umyciu sprawdź okolice drzwi okien.
podłoga raczej cała ale jakmi sposobem od podłogi miala by sie dostac woda jak auto np stoi cala noc deszcz pada rano patrze a tam na podlodze juz wilgosc...
Woda w aucie
Napisałeś że po deszczu podałem ci prawdopodobne przyczyny nieszczelne uszczelki drzwi, szyby tylna, przednia lub dziurawa podłoga.
Przy myciu auta można najczęściej zauważyć dostającą się wodę do środka.
Przy myciu auta można najczęściej zauważyć dostającą się wodę do środka.
no ostatnio lalem chyba z 15 minut wode po aucie i kompletnie nic nie moglem znalesc.. a jak zostawie auto na deszczu to chwila i zaraz sie pokazuje woda...
- stefano189
- Gadatliwa bestia
Woda w aucie
mi się kiedyś do bagaja lało spod tylnej prawej lampy, bo popuściło zagięcie blachy pod lampą i zrobiła się mała dziurka. I przez małą dziurkę miałem " wodowanie " koła dojazdowego i lewarka, bo zanim to wyczailem, to już się troche tego nazbierało
MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
Woda w aucie
masz folie w drzwiach? kiedyś miałem taki problem w mk2 pod tapicerką drzwi powinna być folia jak jest dziurawa albo jej nie masz to tam może być problem. A co do bagola to przyklej na silikonie tylne lampy, pod lampami powinny być uszczelki z takiej gombki posmaruj silikonem z 1 i 2 strony...
- Radzio0018
- Użytkownik
Woda w aucie
Jeżeli chodzi o wodę za kierowcą , to sprawdź uszczelki przy szybie ( być może są nie wystarczająco szczelne ) , sprawdź również folię w drzwiach tylnych , gdy to bedzie w porządku to sprawdź całą uszczelkę drzwi czy aby nie przecieka ( najlepiej to sprawdzić na myjni ) . Jak to nie pomoże to możliwe że masz jakąś dziurkę w podłodze. U mnie w Mk2 woda lała się właśnie przez uszczelkę szyby , i utrzymywała się co najmniej kilka dni .