szyba przód
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szyba przód
Witam. Zastanawia mnie parowanie przedniej szyby od środka w trakcie jazdy w ciepły dzień ok 20st przy otwartych dzwiach i szyberdachem. Czy istnieje możliwość że klej puścił w tym miejscu? Proszę o porady
szyba przód
obieg wewnętrzny? czyt też klima chodzi?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
szyba przód
Cięzko się jeździ z otwartymi drzwiamiwizjer01 pisze:przy otwartych dzwiach
A tak na powaznie, filtr kabinowy nie jest mokry?
Dzieje się tak jak nadmuch skierowany jest na szybę czy do wnętrza?
- Paweł Marek
- V.I.P.
szyba przód
filtr na podszybiu zmień ale szukaj objawów pękniętej nagrzewnicy, wszystko jest na forum, płynu ze zbiorniczka od razu zauważalnie może nie ubywac póki wyciek jest mały
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
szyba przód
Witam, podepne sie pod temat jesli pozwolicie, bo mam podobny problem z parowaniem szyby. Szyba paruje bez zanczenia czy jest cieplo, zimno, wilgotno, czy sucho na zewnatrz (wiadomo ze wilgoc i nizsza temp. poteguja objawy). Roznica polega na tym, ze mam klime i w momencie jej uruchomienia z nawiewem na szybe para znika, ale pojawia sie ona po drugiej stronie (na zewnatrz pojazdu) mniej wiecej na wysokosci nawiewow podszybia. Z zewnatrz paruje na tyle intensywnie, ze musze co jakis czas przecierac ja wycieraczkami. Samochod jest suchy, przewietrzony, odkurzony, filtr kabinowy zmieniony tydzien temu. Plynu chlodn. raczej nie ubywa, bo sprawdzam co jakis czas i stan jest
.
.
szyba przód
ok dzięki za wskazówki. Jak usterki nie usunę po podanych możliwych przyczynach napewno powrócę do tematu.