Sygnał zaryglowanych drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witajcie.
Mam taki problem - nie zapinam pasów i próbuję zrobić coś co mnie zmusi do tej czynności. Jako że mam uruchomione ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h myślę o tym, żeby samochód gasł jak pasy nie będą zapięte, a drzwi się zaryglują. Stąd moje pytanie czy w module komforu/zamku w drzwiach pojawia się gdzieś informacja w postaci masy/+12V o zmianie stanu centralnego zamka?
Mam taki problem - nie zapinam pasów i próbuję zrobić coś co mnie zmusi do tej czynności. Jako że mam uruchomione ryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h myślę o tym, żeby samochód gasł jak pasy nie będą zapięte, a drzwi się zaryglują. Stąd moje pytanie czy w module komforu/zamku w drzwiach pojawia się gdzieś informacja w postaci masy/+12V o zmianie stanu centralnego zamka?
no to pomysł chory - ruszysz na normalnej drodze - np bedziesz chciał przeskoczyć przez krżyżówkę na której jest ruch i z powodu własnego pomysłu spowodujesz wypadek. Chcesz zrobić coś co cię zmusi do pasów to syrena ze 100 decybeli aktywowana zapinką pasów - nie zapniesz to ogłuchniesz
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Taki antynapad ale na siebie - zupełnie bez sensu. Poza tym nie możesz po prostu zacząć ich zapinać?
-
- Nowicjusz
Re: Sygnał zaryglowanych drzwi
Problem z tym zapinaniem pasów powstał w mojej pracy - robię krótkie odcinki, często z otwartymi drzwiami, jeszcze częściej wychodzę i wchodzę do samochodu często na osiedlowych uliczkach; kiedyś zapinałem po każdym wejściu do samochodu. A pomysł był taki, że samochodem mogę spokojnie wyjechać z garażu (bez pasów), zamknąć garaż, ale jak już odjadę kawałek dalej i przekroczę te 15km/h to silnik zgaśnie.
A jak będziesz akurat włączał się do ruchu to możesz spowodować wypadek. Odpuść sobie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jak już Ci potrzebny taki przypominacz, to może zrób odcięcie zapłonu na przekaźniku sterowanym zapinką pasów ?? - nie odpalisz auta dopóki pasów nie zapniesz
naklej sobie nalepkę "zapnij pasy" zanim sobie albo komuś przez taki pomysł zrobisz krzywdę
drugie rozwiązanie - igła wysuwana elektrycznie z fotela tak na 5 cm - jak nie zapniesz fotela - uwierz - po pierwszym przypadku nie zapomnisz. Chłopie - wiesz jaki jest problem - pozostaje ci tylko jedno rozwiązanie - przekaźnik odcinający rozrusznik jak nie zapniesz pasów - nie odpalisz auta jak nie zapniesz ale.. widząc co piszesz - ominiesz to sam nie gasząc auta, a montując odcinkę zapłonu na zapince pasów - pewnie wsadzisz używaną odciętą z innego golfa sprzączkę.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć