Bardzo słabe podświetlenie nawiewów mimo LED
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, postanowiłem w swoim Golfie zmienić wszystkie żarówki na LED. Udało mi się bez problemu wymienić wszystkie, jednak mam problem z podświetleniem nawiewu.
Kombinowałem z różnym żarówkami, LED i normalnymi, ale na każdej podświetlenie jest praktycznie niewidoczne.
[OŚWIETLENIE ZAMONTOWANE]
Tak świeci po włożeniu mocnego leda, który miał dawać taki efekt
[CZERWONA OSŁONKA]
[TAK MIAŁO BYĆ]
Nurtuje mnie ta czerwona osłonka? Po co ona? Może należy ją wyciągnąć?
Dlaczego po nałożeniu regulacji praktycznie nie widać oświetlenia?
Kombinowałem z różnym żarówkami, LED i normalnymi, ale na każdej podświetlenie jest praktycznie niewidoczne.
[OŚWIETLENIE ZAMONTOWANE]
Tak świeci po włożeniu mocnego leda, który miał dawać taki efekt
[CZERWONA OSŁONKA]
[TAK MIAŁO BYĆ]
Nurtuje mnie ta czerwona osłonka? Po co ona? Może należy ją wyciągnąć?
Dlaczego po nałożeniu regulacji praktycznie nie widać oświetlenia?
Według mnie winna jest żarówka led która nie rozprasza światła na boki tak jak zwykła żarówka:/...też kombinowałem z wymianą na led(skróciłem trzpień, piłowałem główkę żarówki żeby światło nie szło w jeden punkt itd), ale dałem sobie spokój i włożyłem z powrotem zwykłą
Osłonka chyba służy do zabarwienia i przekazania strumienia światła na sąsiednie pokrętła
Osłonka chyba służy do zabarwienia i przekazania strumienia światła na sąsiednie pokrętła
Było MK3 TDI '95 1Z++(216,11,Program)
Było A4 LIMITED TDI '98 AFN+
Jest MK4 TDI '00 AGR+
Było A4 LIMITED TDI '98 AFN+
Jest MK4 TDI '00 AGR+
Zgodziłbym się z tym, że nie rozprasza, ale to jest właśnie specjalna lampka która ma rozpraszać światło na boku. Zresztą czy dam led, czy zwykłą to i tak prawie nic nie widać
Nie będę ukrywał, że kupiłem ją w W TYM SKLEPIE i jak widać, jest jakby "dedykowana" i ma świecić prawidłowo.
Dziwi mnie, iż na tej stronie pokazują jak ją zainstalować i tam nie ma tej czerwonej osłonki którą ja mam.
Nie będę ukrywał, że kupiłem ją w W TYM SKLEPIE i jak widać, jest jakby "dedykowana" i ma świecić prawidłowo.
Dziwi mnie, iż na tej stronie pokazują jak ją zainstalować i tam nie ma tej czerwonej osłonki którą ja mam.
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
Tą osłonkę trzeba koniecznie wyciągnąć, ponieważ to ona daje czerwony kolor podświetlenia przy zwykłej żarówce. Innych kolorów od ledów nie przepuści.
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Zapraszam do mojego wątku w dziale GIEŁDA
UDAŁO się dzięki pomocy achamerski
Faktycznie, nie wiem czy w każdym Golfie ale przed zastosowaniem ledów do podświetlenia nawiewu trzeba koniecznie wyciągnąć/wyszarpać tą czerwoną osłonkę, która nie przepuszcza kolorów led.
Jest bardzo dobrze ; )
Faktycznie, nie wiem czy w każdym Golfie ale przed zastosowaniem ledów do podświetlenia nawiewu trzeba koniecznie wyciągnąć/wyszarpać tą czerwoną osłonkę, która nie przepuszcza kolorów led.
Jest bardzo dobrze ; )
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
po samym zdjęciu to trudno ocenić, ale najczęsciej w rzeczywistości to duzo lepiej wygląda
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Zgadza się, w rzeczywistości świeci lepiej, to była robiona fotka na szybko z tel po udanym zabiegu ; )