Jak się nazywa dokładnie ta uszczelka drzwi?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć,
Mam problem z moją piękną dwójką, mianowicie przy większych prędkościach w środku dość głośno dmucha. Przypuszczam, że to wina całkowicie wyjedzonych uszczelek, ale właśnie z tym problem, że na szrotach ich nie spotkałem a nie wiem dokładnie jak się nazywają, żeby je dobrze wyszukać.
Załączam dwa zdjęcia, na których zaznaczyłem je strzałką. Wyglądają na połączone z listwami gumowymi które się ciągną od końca maski ku tyłowi, wzdłuż dachu. A drugie pytanie, zakładając ze już znajdę całe, jak to wymienić?
Pozdrawiam serdecznie
Mam problem z moją piękną dwójką, mianowicie przy większych prędkościach w środku dość głośno dmucha. Przypuszczam, że to wina całkowicie wyjedzonych uszczelek, ale właśnie z tym problem, że na szrotach ich nie spotkałem a nie wiem dokładnie jak się nazywają, żeby je dobrze wyszukać.
Załączam dwa zdjęcia, na których zaznaczyłem je strzałką. Wyglądają na połączone z listwami gumowymi które się ciągną od końca maski ku tyłowi, wzdłuż dachu. A drugie pytanie, zakładając ze już znajdę całe, jak to wymienić?
Pozdrawiam serdecznie
-
- Nowicjusz
Ten element to "uszczelka dachowa" " listwa dachowa" ...itp znajdziej na all.. przy wymianie polecalbym zmiane nowych spinek dachowych Ona jest na "klipsach wyciagach sie stara podwazajac srubo płaskimi x2 owinientymi np w taśme zeby nie uszkodzic lakieru nowa nabija sie np mlotkiem gumowym do zatrzaskow "klipsow" chyba ze...... klej do szyb i tez sie ta(sporob sprw.)
No i o to chodziło, dziękuję! Szukałem tego na różnych zdjęciach ale zdemontowane wszystkie wyglądają podobnie.
A w kwestii jeszcze tych spinek, widzę, że są sprzedawane na sztuki. Ile takich będzie potrzebnych do montażu mniej więcej?
A w kwestii jeszcze tych spinek, widzę, że są sprzedawane na sztuki. Ile takich będzie potrzebnych do montażu mniej więcej?
-
- Nowicjusz
Ciesze sie ze moglem pomoc nie pamietam dokladnie ale okolo 10(nie wszyskie musza byc "objechane" zobaczysz jak sciagniesz stare)
u mnie byly po 2 zl szt ale bylo to 5 lat temu
u mnie byly po 2 zl szt ale bylo to 5 lat temu
spinki to są tanie jak barszcz, gorzej dorwać tą uszczelkę, nowej nie wyrwiesz, a używka to ryzyko jest, raz widziałem na necie za 125 dolarów :v ja mam w planach podrzeźbić tam, ale jakoś się nie mogę za to zabrać, bo czasu brak
Tzn jak podrzeźbić? Moje, jak widać na zdjęciu, nadają się tylko do kosza.
Szukam i faktycznie dość drogo albo daleko. Ale i tak bliżej sukcesu niż wcześniej.
Szukam i faktycznie dość drogo albo daleko. Ale i tak bliżej sukcesu niż wcześniej.
samą listwę to kupisz gorzej z dobrą uszczelką, ja planuje zrobić patent jaki widziałem w USA, jest ta listwa, uszczelka osobno i trzeba to tylko skleić do kupy, ja planuje kupić też same listwy, potem jakieś uszczelki dobrać i skleić
Coś takiego mniej/więcej
Coś takiego mniej/więcej