wymiana podłużnicy - punkty pomiarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam czy ktoś się orientuje gdzie są punkty pomiarowe karoserii w golfie // jetcie mk2 ? Mam do wymiany podłużnice lewy przód (wyrwana belka z budy i rąbnięty kąt wyprzedzenia swożnia zwrotnicy).
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
szypki, zapomnij...
Nigdzie tego nie znajdziesz.Jak miałem dzwona i pogięte podłużnice w mk2,to przekopałem całego neta i nic.
Zadzwoniłem nawet do ASO i facet mówi-nie na rękę nam to jest,ale spróbuję pomóc.Oddzwonił za godzinę,po konsultacji z działem napraw blacharskich i nic...oni też tego nie mają.Prostują lub wymieniają i sprawdzają przykładając elementy,czy pasują,to wszystko.
Tobie też nie pozostaje nic innego,niż szczepić lekko i prowizorycznie poskładać elementy,czy ładnie leżą.
Nigdzie tego nie znajdziesz.Jak miałem dzwona i pogięte podłużnice w mk2,to przekopałem całego neta i nic.
Zadzwoniłem nawet do ASO i facet mówi-nie na rękę nam to jest,ale spróbuję pomóc.Oddzwonił za godzinę,po konsultacji z działem napraw blacharskich i nic...oni też tego nie mają.Prostują lub wymieniają i sprawdzają przykładając elementy,czy pasują,to wszystko.
Tobie też nie pozostaje nic innego,niż szczepić lekko i prowizorycznie poskładać elementy,czy ładnie leżą.
bede probowal spawac na zalozonym sprzecie do geometrii aby na biezaco sprawdzać kąt wyprzedzenia. Przynajmniej poheftować do konca pospawać po rozbiorce
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
szypki, zrób, jak Tomasz73 napisał - w tym programie masz zwymiarowanego golfa mk2, i kupę innych aut przy okazji.
Lipek masz może gdzieś ten program? bo nie moge znalezcm nawet na darkwarez są nieaktywne linki.
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
O super, nie pomyślałem o chomiku
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!