Korozja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Re: Korozja
Poki co mam gwarancje na perforacje, bo na lakier 3 lata to juz dawno minelo. Ale skoro tego nie uznaja to mam gdzies przeglady u nich i wiecej tam nic nie bede robil bo po co. Szkoda kasy. To co zaoszczedze to wydam na lakiernika.
A swoja droga to w jakim wieku miales auto jak Ci to wyszlo. Bo z tego co mi powiedzieli to jakby mial do 3 lat to by to uznali, a tak to nie ma o czym mowic.
A swoja droga to w jakim wieku miales auto jak Ci to wyszlo. Bo z tego co mi powiedzieli to jakby mial do 3 lat to by to uznali, a tak to nie ma o czym mowic.
Korozja
Performacja to dziura. Nie licz na gwarancję 12 letnią na perforację.seaman1982 pisze:Poki co mam gwarancje na perforacje, bo na lakier 3 lata to juz dawno minelo. Ale skoro tego nie uznaja to mam gdzies przeglady u nich i wiecej tam nic nie bede robil bo po co. Szkoda kasy. To co zaoszczedze to wydam na lakiernika.
Ja miałem maskę wymieniają w aucie 5 letnim z powodu kolizji. Maska była częścią zamienną, oryginalną, ocynkowaną VW. Po roku zgniła pierwsza. Później druga, później trzecia itd.
Ja mam golfa V z 2008 roku i rdzewieje na przednich błotnikach (tam gdzie jest gąbka) i na progu przy chlapaczu. dodam że jest cały w oryginale. Na to nie ma siły.
-
- Ma gadane
Ja to przerabialem w swojej czworce. Kupilem dwa nowe orginalne blotniki i wywalilem ta gabke. Musze jeszcze to zrobic w piatce, bo bedzie to samo. W jednym i drugim korozja wychodzi tez pod maska na szwach. Tyle ze w czworce jest od strony szyby a w piatce od strony przodu. Niezly szajs teraz robia. Mialem ople i tam tez rdza byla. Czytalem ostatnio forum Audi A3, i tam to samo. Auta paro letnie i korozja. Co za szmelc. Ciekaw jestem co jest teraz w stanie wytrzymac 12 lat bez jakiegokolwiek wyprsyku rudej. Ponoc nowe merce niezle sie teraz trzymaja.ramona24x pisze:Ja mam golfa V z 2008 roku i rdzewieje na przednich błotnikach (tam gdzie jest gąbka) i na progu przy chlapaczu. dodam że jest cały w oryginale. Na to nie ma siły.
Korozja
Panowie czasy audi 80 czy golfa II sie skączyły od niedawna mam golfa 2003 rok wszędzie ma jakieś zarodki rdzy tylnej klapy to juz od wewnątrz nie ma . miałem przez 4 lata audi A3 z 97 r fakt musiałem ja polakierować na nowo nie z powodu rdzy tylko obcierki ale tej rdzy bylo mniej występowała pod listwa drzwiowa tylko natomiast jesli golfem sie nie zajmę teraz to juz za 2 lata beda dziury . nie lepiej jest z passatem b6 2006 brata rdza na przednich dlotnikach i klapie . służbowo jeździłem citrenem C4 rocznik 2007 maska w nim byla tak zgnita ze otwierajac ja trzeba bylo uważać zeby grill nie odpadl . dzisiejsze auta sa jakosci pudelek po margarynie i nie spodziewajcie sie ze to dlugo posłuży im nowszy tym bardziej badziewny
moje padło http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=470489" onclick="window.open(this.href);return false;
seaman1982 pisze:Ja to przerabialem w swojej czworce. Kupilem dwa nowe orginalne blotniki i wywalilem ta gabke. Musze jeszcze to zrobic w piatce, bo bedzie to samo. W jednym i drugim korozja wychodzi tez pod maska na szwach. Tyle ze w czworce jest od strony szyby a w piatce od strony przodu. Niezly szajs teraz robia. Mialem ople i tam tez rdza byla. Czytalem ostatnio forum Audi A3, i tam to samo. Auta paro letnie i korozja. Co za szmelc. Ciekaw jestem co jest teraz w stanie wytrzymac 12 lat bez jakiegokolwiek wyprsyku rudej. Ponoc nowe merce niezle sie teraz trzymaja.ramona24x pisze:Ja mam golfa V z 2008 roku i rdzewieje na przednich błotnikach (tam gdzie jest gąbka) i na progu przy chlapaczu. dodam że jest cały w oryginale. Na to nie ma siły.
Ja też wcześniej miałem golfa czwórkę i tak samo kupowałem nowe błotniki i maskę przednią bo tak jak mówisz, rdzewiała od strony szyby. W piątce od razu wywaliłem te gąbki i zakoserwowałem błotniki, wraz z progami. Narazie auto jest w miarę świeże, więc jak o nie zadbam od samego początku to myślę że powinno być dobrze.