Odbior Radia FM - rece opadają.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam,
Problemem
Jest u mnie odbiór radia. Ze stacjami ogolnopolskimi jest powiedzmy ze ok, natomiast regionalne to zalezy od wielu czynnikow.
Jak auto stoi w "odpowiednim" miejscu to na postoju i wylaczonumym silniku potrafi grac.. Ale podczas jazdy sa szumy na przemian z nawet dobrym odtwarzaniem.
Do niedawna chodzilo prawidlowo.
Jest zalozony wzmacniacz do anteny i jest sprawny.
Dodatkowo jak podczas jazdy wlacze podgrzewanie tylnej szyby to szumy sie nasilaja i praktycznie nie da sie sluchac radia.
Nie wiem czy to istotne ale do momentu gdy radio odbieralo poprawnie, to w czasie grannia radia to dzwiek na ulamek sekundy potrafil zaniknac ale nie bylo to odczuwalne nawet dla ucha. Tak jakby je zatykalo.
Mial ktos cos podobnego ?
Antena FM reaguje wiec odbiera...
Problemem
Jest u mnie odbiór radia. Ze stacjami ogolnopolskimi jest powiedzmy ze ok, natomiast regionalne to zalezy od wielu czynnikow.
Jak auto stoi w "odpowiednim" miejscu to na postoju i wylaczonumym silniku potrafi grac.. Ale podczas jazdy sa szumy na przemian z nawet dobrym odtwarzaniem.
Do niedawna chodzilo prawidlowo.
Jest zalozony wzmacniacz do anteny i jest sprawny.
Dodatkowo jak podczas jazdy wlacze podgrzewanie tylnej szyby to szumy sie nasilaja i praktycznie nie da sie sluchac radia.
Nie wiem czy to istotne ale do momentu gdy radio odbieralo poprawnie, to w czasie grannia radia to dzwiek na ulamek sekundy potrafil zaniknac ale nie bylo to odczuwalne nawet dla ucha. Tak jakby je zatykalo.
Mial ktos cos podobnego ?
Antena FM reaguje wiec odbiera...
a jakie radio?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Ma gadane
Radio LG... Dokupiony ten wzmacniacz antenowy i wszystko bylo ok. Myslalem ze wzmacniacz padl i wymienilem na nowy ale dalej to samo..
-
- Ma gadane
Zobacz czy przycisk od ogrzewanie szyby nie podświetla się na żółto przy wyłączonym ogrzewaniu szyby. Ja mam tak, że właśnie mam problem z przewodami lub samym przyłączem na szybie tylnej i też mi zakłóca odbiór radia. Po wciśnięciu przycisku od ogrzewania szyby praktycznie żadnej stacji nie odbiera. Coś tam albo iskrzy albo zwiera i sieje po falach radiowych.
-
- Ma gadane
Nie, jest normalny czerwony jak od awaryjnych... Jakies pomysły ktoś coś ?
Być może wzmacniacz antenowy siadł. Jest on razem z anteną na dachu.
-
- Ma gadane
A czemu jak wlacze podgrzewanie tylnej szyby to szumy sa mocniejsze i jest slabszy odbior ?
Coś gdzieś nie styka dobrze i iskrzy. Sprawdź czy działają wszystkie nitki w szybie. Ja miałem naprawiane miejsca gdzie są konektorki do podpięcia kabli na szybie i po tym zabiegu też zaczęło mi zakłócać radio .
-
- Ma gadane
Wszystkie nitki nie dzialaja bo sa przerywane na szybie. 3 nie dzialają...
chyba kupie nowa antene a potem zaczne sie denerwowac jak wyjdzie ze to nie to...
chyba kupie nowa antene a potem zaczne sie denerwowac jak wyjdzie ze to nie to...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Będę próbował usunąć podobną usterkę w weekend. Dam znać jak skończę.