Co to za pipsztok pod szybą?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Poope
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 'HighLine' 2.0 l [LPG]
- Silnik: AQY
Czy możecie mi koledzy/ koleżanki powiedzieć, po co ten dynks między otworami wydmuchu pod szybą? Bo nie widzę w nim ani otworów, ani nie mogę nim ruszać.
Pozdro, Poope
Czujnik nasłonencznienia - "To jest czujnik do klimatyzacji,zwany czyjnikiem nasłonecznienia,jak dajesz w climatronic na AUTO to właśnie ten czujnik powoduje że zmieniają sie kierunki nawiewów,jak świeci słońce do daje na twarz,a jak pada desz to zmienia na szybę."
Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6
- Poope
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 'HighLine' 2.0 l [LPG]
- Silnik: AQY
Dzięki, do głowy mi nie przyszło że to część climatronica.
Ciekawa informacja, nigdzie o tym nie ma w instrukcji do samochodu.
Ciekawa informacja, nigdzie o tym nie ma w instrukcji do samochodu.
Pozdro, Poope
Re: Co to za pipsztok pod szybą?
hehe ciekawe, do glowy by mi nie przyszlo, ze to jakis czujnik
a jak da sie climatronik na AUTO i jest np. minusowa temp to na jakiej zasadzie dziala klimatyzacja? podobno sie nie wlaczy ale jak silnik bedzie mial te 90st?
podobnie jak to bedzie jak jest na dworze 10 st na plus, a wlaczy sie klime i ustawi na 24st, czy czynnik bedzie pobierany?
ogolnie to jak jezdzicie caly czas na AUTO czy ECO ?
a jak da sie climatronik na AUTO i jest np. minusowa temp to na jakiej zasadzie dziala klimatyzacja? podobno sie nie wlaczy ale jak silnik bedzie mial te 90st?
podobnie jak to bedzie jak jest na dworze 10 st na plus, a wlaczy sie klime i ustawi na 24st, czy czynnik bedzie pobierany?
ogolnie to jak jezdzicie caly czas na AUTO czy ECO ?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Lu4Ke pisze:a jak da sie climatronik na AUTO i jest np. minusowa temp to na jakiej zasadzie dziala klimatyzacja? podobno sie nie wlaczy ale jak silnik bedzie mial te 90st?
Nie włączy się.
nie włączy się tylko sprężarka klimatyzacji, reszta układu działa nadal.. czyli to do czego w gruncie rzeczy służy klima czyli osusza powietrze wewnątrz kabiny
czyli czynnika bedzie pobieralo i obciazenie silnika bedzie wieksze, wentylator od klimy bedzie zalaczony?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
A niby co ci obciąży ten silnik,skoro sprężarka nie będzie działać?Lu4Ke pisze:i obciazenie silnika bedzie wieksze,
czyli mam rozumiec, ze czynnika tez nie bedzie pobieraloriccardoa pisze:A niby co ci obciąży ten silnik,skoro sprężarka nie będzie działać?Lu4Ke pisze:i obciazenie silnika bedzie wieksze,
Klimatyzacja nie pobiera czynnika podczas działania, on się ulatnia przez mikro nieszczelności, które zawsze będą nawet w nowym aucie. Na logikę podczas pracy układu może uciekać tego czynnika więcej niż w spoczynku, ale nikt nie zagwarantuje Ci że czynnik z czasem nie ucieknie nawet z nieużywanego auta.Lu4Ke pisze:czyli mam rozumiec, ze czynnika tez nie bedzie pobieraloriccardoa pisze:A niby co ci obciąży ten silnik,skoro sprężarka nie będzie działać?Lu4Ke pisze:i obciazenie silnika bedzie wieksze,