Philips DiamondVision
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- TDIfan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Philips DiamondVision
kupiłem u tego sprzedawcy - komplet bodajże nieco ponad 60zł..
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17791348" onclick="window.open(this.href);return false;
jak będę miał pod ręka aparat to postaram się cyknąć jakieś fotki
PS. Jeśli to możliwe to chyba przydałoby się tytuł tematu zmienić bo zrobił sie niezły zbiór informacji na temat żarówek (niekoneicznie DiamondVision)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17791348" onclick="window.open(this.href);return false;
jak będę miał pod ręka aparat to postaram się cyknąć jakieś fotki
PS. Jeśli to możliwe to chyba przydałoby się tytuł tematu zmienić bo zrobił sie niezły zbiór informacji na temat żarówek (niekoneicznie DiamondVision)
- michaltrzebnica
- Ma gadane
Philips DiamondVision
ja takze kupilem u tego sprzedawcy i wszystko jest jak najbardziej wporzadku. powiedz mi jeszcze TDIfan czy H1 zakladales do swiatel dlugich ? mam u siebie ala mk IV i zmienilem tylko mijania jak narazie na tungsramy +90 wiec teraz czas na drogowe.
- TDIfan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Philips DiamondVision
Tak H1 dawalem na długie, przy okazji kupilem tez H4 do audi A4. Z wszystkich jestem zadowolony, sprzedawca rewelacyjny, błyskawiczna i tania wysyłka
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
duzo czytalem ale chce w koncu fachowej odpowiedzi
chce dobrej zarowki zeby bylo dobre swiatlo, skuteczne i efektownie wygladalo
w moim golfie mk 4 mam normalne standardowe lampy na zwykle zarowki halogenowe i pytam sie was o 3 rodzaje zarowek chce pomocy ktora wybrac.
a więc:
-Blue Vision ULTRA H7 PHILIPS
-ZAROWKA PHILIPS H7 S NIGHTGUIDE
-ZAROWKA PHILIPS X-TREME POWER H7
bardzo mi na tym zalezy
z gory dzieki ^^
chce dobrej zarowki zeby bylo dobre swiatlo, skuteczne i efektownie wygladalo
w moim golfie mk 4 mam normalne standardowe lampy na zwykle zarowki halogenowe i pytam sie was o 3 rodzaje zarowek chce pomocy ktora wybrac.
a więc:
-Blue Vision ULTRA H7 PHILIPS
-ZAROWKA PHILIPS H7 S NIGHTGUIDE
-ZAROWKA PHILIPS X-TREME POWER H7
bardzo mi na tym zalezy
z gory dzieki ^^
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
Philips DiamondVision
Blue Vision Ultra - przerost ceny nad możliwościami. Równie dobrze można kupić żarówki no-name z podobnie niebieską bańką i będzie to samo. Światło nawet w 10% nie przypomina xenona 4300 nie mówiąc już o 5000. W porównaniu do oryginalnego xenonu światło wciąż jest żółte. W nocy na mokrej drodze światło ginie w asfalcie. Ta żarówka to podana w nowym opakowaniu Blue Vision dla wyciągnięcia kasy.
Night Giude - ciekawa żarówka, niektórzy chwalą, niektórzy narzekają. Testowałem i ciekawa jest barwa - trzy różne kolory ale nic więcej. Jakoś nie zauważyłem super lepszego oświetlenia. Trzeba uważać bo są dwa typy tych żarówek - do soczewek z inaczej ułożonymi "filtrami" a do zwykłego odbłyśnika inaczej. Jeśli kupisz taką do odbłyśnika i włożysz do soczewki to kolory będą przestawione.
Nalezy też uważać na słowo "filtry" bo to co zabarwia światło to nie żadne filtry tylko lakier o danej barwie.
X-Treme - całkowity przerost ceny nad możliwościami. Są żarówki innych producentów dające takie same rezultaty w dużo niższych cenach. Płacisz za firmę. W dodatku masz dwie wersje żarówki - +80% i +100 %. Różnica między nimi polega na opakowaniu, innej główce żarówki ale osiągi (zmiana o 20%) jest mierzalna jedynie w odpowiednich laboratoriach, ty nic nie zauważysz, ale kasy więcej wydasz na nową +100%.
Jest wiele żarówek dających dobre światło w niskich cenach i co ważne, mają one wyższą żywotność niż Philips itp. Przeczytaj w temacie opinie o innych markach, wtedy się dowiesz co i jak, bo teraz tak naprawdę nic nie szukałeś.
Poszukaj również tematów o zakładaniu przekaźników, bo to też wiele znaczy.
Night Giude - ciekawa żarówka, niektórzy chwalą, niektórzy narzekają. Testowałem i ciekawa jest barwa - trzy różne kolory ale nic więcej. Jakoś nie zauważyłem super lepszego oświetlenia. Trzeba uważać bo są dwa typy tych żarówek - do soczewek z inaczej ułożonymi "filtrami" a do zwykłego odbłyśnika inaczej. Jeśli kupisz taką do odbłyśnika i włożysz do soczewki to kolory będą przestawione.
Nalezy też uważać na słowo "filtry" bo to co zabarwia światło to nie żadne filtry tylko lakier o danej barwie.
X-Treme - całkowity przerost ceny nad możliwościami. Są żarówki innych producentów dające takie same rezultaty w dużo niższych cenach. Płacisz za firmę. W dodatku masz dwie wersje żarówki - +80% i +100 %. Różnica między nimi polega na opakowaniu, innej główce żarówki ale osiągi (zmiana o 20%) jest mierzalna jedynie w odpowiednich laboratoriach, ty nic nie zauważysz, ale kasy więcej wydasz na nową +100%.
Jest wiele żarówek dających dobre światło w niskich cenach i co ważne, mają one wyższą żywotność niż Philips itp. Przeczytaj w temacie opinie o innych markach, wtedy się dowiesz co i jak, bo teraz tak naprawdę nic nie szukałeś.
Poszukaj również tematów o zakładaniu przekaźników, bo to też wiele znaczy.
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Philips DiamondVision
dzieki za informacje...
duzo sie dowiedzialem ale na to wychodzi ze zadna nie jest godna polecenia ktora mozna kupic...
duzo sie dowiedzialem ale na to wychodzi ze zadna nie jest godna polecenia ktora mozna kupic...
Philips DiamondVision
Są godne polecenia, piszą o nich w tematach, ja też o nich pisałem. Zwą się Tungsram +90%. Nie uzyskasz z nich światła niebieskiego ani "ala" xenon, jednak świecą na poziomie X-Treme a koszt H1 to 10 zł a H7 to 20 zł sztuka a to znacznie taniej niż Philips. Tungsram produkuje też żarówki typu BlueVision pod nazwą Sport Blue BLUIsh które dają takie samo światło jak BV a kosztują również 10 zł H1 i 20 zł H7.
-
- Mały gagatek
Philips DiamondVision
no to po swietach az sie przejade do osiedlowego motoryzacyjnego i zobaczymy czy sa takie Tungsramy ; )
Philips DiamondVision
Tych +90% nie widziałem ani na stacjach ani w sklepach, jedynie standardowe. Ja swoje zamawiałem na allegro.
Jak kupisz to koniecznie daj znać jak świecą...Profesjonalista pisze:no to po swietach az sie przejade do osiedlowego motoryzacyjnego i zobaczymy czy sa takie Tungsramy ; )
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Philips DiamondVision
dokladnie daj znac ja tez jutro moze pojde i zakupie mozliwe tez jakies fotki
Philips DiamondVision
Ja foto nie mam, ale mają jaśniejszą barwę od standardowych żarówek, świecą mocniej niż Philips Premium +30%, nie zauważyłem żeby świeciły gorzej od NightBreaker i X-Treme.
Ale jak pisałem - muszą być przekaźniki zamontowane. Jak ich nie ma to wielkiej różnicy nie będzie. U mnie w golfiaczu było bez przekaźnika 11,6V, po montazu mam 13,89 i jakieś dwa razy więcej światła.
Ale jak pisałem - muszą być przekaźniki zamontowane. Jak ich nie ma to wielkiej różnicy nie będzie. U mnie w golfiaczu było bez przekaźnika 11,6V, po montazu mam 13,89 i jakieś dwa razy więcej światła.
A właśnie inna sprawa napięcie na kostce. Faktycznie trzeba najpierw je zmierzyć...skaktus pisze:Ja foto nie mam, ale mają jaśniejszą barwę od standardowych żarówek, świecą mocniej niż Philips Premium +30%, nie zauważyłem żeby świeciły gorzej od NightBreaker i X-Treme.
Ja przekaźników nie mam, a X-Tremy świecą mi duuużo jaśniej od standardowej żarówki. Dużo młodsze auta mają słabsze światła. Jeżdżę już na nich półtora roku i nie żałuje wydanych $.
Philips DiamondVision
Prawidłowe napięcie + X-Treme = dużo światła. U ciebie żarówki wytrzymały półtora roku, to dużo, ale też jest dowodem że masz za niskie napięcie. Takie żarówki przy jeździe w dzień nie wytrzymują więcej niż pół roku.
No chyba że śmigasz na dystasach 5 km dziennie, wtedy i 2 lata przejeździsz.
A czy żałujesz czy nie to już inna sprawa, X-Treme są drogie a Tungsram dużo tańszy a efekt taki sam.
No chyba że śmigasz na dystasach 5 km dziennie, wtedy i 2 lata przejeździsz.
A czy żałujesz czy nie to już inna sprawa, X-Treme są drogie a Tungsram dużo tańszy a efekt taki sam.