jak otwożyć drzwi kierowcy zatrzasnięte
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zamknąłem drzwi kierowcy i nie mogę otworzyć od pasażera wychodze i wchodzę ale muszę to naprawić jak otworzyć drzwi by zdjąć boczek ??? mam 3d
Sprzedam kostkę stacyjki, czujnik prędkości do MK4 - priv
Re: jak otwożyć drzwi kierowcy zatrzasnięte
zerknij tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135786duchu123 pisze:Zamknąłem drzwi kierowcy i nie mogę otworzyć od pasażera wychodze i wchodzę ale muszę to naprawić jak otworzyć drzwi by zdjąć boczek ??? mam 3d
- suchy1985
- Ma gadane
- Kontakt:
było dużo tego typu problemów na forum,,, sam tego doswiadczyłem jakieś dwa miesiące temu, prawdopodobnie zatrzasną Ci się zamek, niestety bez otwarcia drzwi tego nie zrobisz, a już napewno jak masz trzy dzwiówke... ja dzwoniłem do mechanika i za otwarcie takich drzwi zarzyczył sobie 200zł a jak zapytałem we jaki sposób to robi to mi odpowiedział "sposobem..." po lekturze na forum napsikałem do zamka wd40 i delikatnie ugniatałem drzwi i uderzałem pięścią w okolice zamka... po prawie dwóch godzinach tego typu zabiegów drzwi sie odblokowały, rozebrałem zamek ale nic nie zauwarzyłem niepokojacego zakonserwowałem wszystko i działa do dziś...
PS w innych sposobach na forum znalazłem:
1. targanie boczka "wersja hard core"
2. próba włorzenia prętu pomiędzy szybe i boczek i odblokowanie zapatki
3. wykręcenie bembenka zamka, ale u Ciebie ten sposób odpada ponieważ masz wersje 3d
pozdro i powodzenia
PS w innych sposobach na forum znalazłem:
1. targanie boczka "wersja hard core"
2. próba włorzenia prętu pomiędzy szybe i boczek i odblokowanie zapatki
3. wykręcenie bembenka zamka, ale u Ciebie ten sposób odpada ponieważ masz wersje 3d
pozdro i powodzenia
Nie ważne ile razy ktoś upada ale ważne ile razy się podnosi.....
PERSONA NON GRATA
PERSONA NON GRATA
Jest jeszcze jedna opcja - zamarznięta woda dobrze ogrzej samochód w mocno ciepłym garażu i zobacz czy nie puściły - u mnie tak było (zamarzl zamek, nie uszczelki)
u mnie jak się pociągnie za klamkę na zamknietym centralnym to tak własnie sie dzieje, wiec ustrzegajcie się od tego ale uderzenie w okolice zamka pomogło