Witam
Na początku tematu chciałbym życzyć każdemu wesołych świąt, oraz udanego sylwestra!
A teraz do rzeczy! W niedługim czasie mam zamiar "pomodzic" swoją jette mk2 , i tu moje pytanie!
Chcę pomalować tylne emblematy ,oraz przedni znaczek z grilla,w związku z tym : co potrzebuje ,by ściągnąć znaczek VW z grila,oraz pasa tylnego(pod rejestracją) ?
Z góry dziękuje za pomoc !
"
Emblematy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Emblematy
Przód jest na zaczepach, ja zdejmowałem od tyłu, bo miałem grill na wierzchu, ponoć można też od przodu, podważając na siłę, ale nie próbowałem a tył jest przyklejony, trzeba podgrzać żeby odeszło a tak pozatym to już było i wystarczyło chwilke poszukać
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Emblematy
A przypadkiem nie tak jak w Golfie MK2?sokol26 pisze:tył jest przyklejony, trzeba podgrzać żeby odeszło
Trzymają go 2 małe kołeczki,takie same jak napis pod prawą lampą.Po podważeniu małym śrubokrętem,powinien wyskoczyć bez problemu.
Przedni jak się postarasz,to wyjdzie bez zdejmowania atrapy.
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Emblematy
tylny srodkowy jest na koleczkach rozporowych najlepiej go wypchnac od srodka cienkim śrubokrętem bo latwo polamac te koleczki
tylny boczny powinien byc na k koleczkach/szpilkach czy jak to zwac
staraj sie wyciagac je powoli na calej szerokosci znaczka
czyba ze ktos modzil to mozesz miec klejone
co do przodu grzil sciaga sie 30 sekund i jest duzo latwiej od wewnetrznej strony
zalezy czy masz auto z przed czy po 89 roku sa roznice w bodowie ale sciaga sie podobnie
milej zabawy i wesolych
tylny boczny powinien byc na k koleczkach/szpilkach czy jak to zwac
staraj sie wyciagac je powoli na calej szerokosci znaczka
czyba ze ktos modzil to mozesz miec klejone
co do przodu grzil sciaga sie 30 sekund i jest duzo latwiej od wewnetrznej strony
zalezy czy masz auto z przed czy po 89 roku sa roznice w bodowie ale sciaga sie podobnie
milej zabawy i wesolych
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM