Witam ,
Jak w temacie , mój podłokietnik opada do samego dołu , tzn jak podniosę go do pionu to "na siłę" go na dół nie ściągnę dopiero jak wcisnę ten przycisk zwalniający blokadę . Podłokietnik normalnie opada , kiedy chcę zostawić go np pod kątem 90* to gdy oprę na nim rękę słychać jakby ślizgał się po jakichś ząbkach i leci do granicznego dolnego położenia przez co jest niewygodny i tu moje pytanie : czy podłokietnik jest jakoś rozbieralny ? Chodzi konkretnie o sam mechanizm blokujący jego położenie .
Pozdrawiam Tomasz
Podłokietnik opada do dołu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wyjmujesz zawiasy z otwórów i już masz górną częśc podłokietnika...
teraz tylko podwadzasz śrubokrętem ten plastik z zawiasami i Ci rozchodzi się na dwie części
teraz tylko podwadzasz śrubokrętem ten plastik z zawiasami i Ci rozchodzi się na dwie części
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
W podłokietniku w środku jest sprężyna odpychająca zapadkę trzymającą podłokietnik w odpowiedniej pozycji. Jak się dobrać do tej sprężyny?
Też właśnie się zabrałem i jestem na tym samym etapie , Fafik258 wiesz już jak ?
edit
Wygrzebałem tą sprężynkę śrubokrętem , nie musisz ściągać tej blokady Nałożyłem 3 podkładki zwykłe , rozciągnąłem trochę sprężynkę i składam wszystko do kupy
CRS200 Dzięki za podpowiedź jak to rozebrać
Pozdrawiam Tomasz
edit
Wygrzebałem tą sprężynkę śrubokrętem , nie musisz ściągać tej blokady Nałożyłem 3 podkładki zwykłe , rozciągnąłem trochę sprężynkę i składam wszystko do kupy
CRS200 Dzięki za podpowiedź jak to rozebrać
Pozdrawiam Tomasz