uszkodzony boczek drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
uszkodzony boczek drzwi
Witam, w moim golfiku mam uszkodzony boczek drzwi kierowcy. Chodzi o to, że są powyrywane mocowania na dole. Macie jakiś sposób/pomysł jak to naprawić?
Tak to wygląda mniej więcej, z tym, że ja mam tylko popękane, a nie powyrywane.
Tak to wygląda mniej więcej, z tym, że ja mam tylko popękane, a nie powyrywane.
uszkodzony boczek drzwi
Pawelek19, Możesz podkleić od wewnętrznej strony jakieś podkładki w osi otworów lub listwę przez całą długość .Najlepiej z jakiegś cienkiego ale w miarę sztywnego pvc
uszkodzony boczek drzwi
zastosuj podkladki ewentualnie jakiej podklejenie czegos od srodka
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
uszkodzony boczek drzwi
Lutownica z grubszym grotem+plastik i staraj się jak najbardziej dopadsowac od wewnętrznej strony tak żeby tapicerka nie odstawała i ot cała historyja.
uszkodzony boczek drzwi
Lutownica jest do
Za wysoka temperatura. Niby złapie ale dobrze nie trzyma. Przy pierwszej lepszej okazji puszcza. Najlepiej od razu pospawać na dobrze bo później nie będzie z czego lepić...
Za wysoka temperatura. Niby złapie ale dobrze nie trzyma. Przy pierwszej lepszej okazji puszcza. Najlepiej od razu pospawać na dobrze bo później nie będzie z czego lepić...
uszkodzony boczek drzwi
ja mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest podjechanie do plastikarza. pospawa odpowiednim plastikiem i bedzie jak nowe. koszt zapewne ok 20 zl...
uszkodzony boczek drzwi
Ale problemy robicie
Odciąć to, co się połamało, usunąć nadmiar plastiku, żeby zmieściła się pod spodem podkładka z dziurką, spasować i podkleić jak pisaliście wyżej.
A jak komuś plastik nie chce się trzymać poklejeniu to znaczy, że albo źle klei, albo nieodpowiednim klejem. Dla wzmocnienia przed klejeniem można nawiercić małe dziurki na podkładce i boczku i dodatkowo wzmocnić drutem czy żyłką. I nie mówcie, że się nie da, bo robiłem to wielokrotnie z najróżniejszymi plastikami tak, że nie widać było łączenia(dobry klej można potem przeszlifować).
Albo po prostu jak komuś nie chce się bawić to na szrot i za 10 zł kupić boczek.
Odciąć to, co się połamało, usunąć nadmiar plastiku, żeby zmieściła się pod spodem podkładka z dziurką, spasować i podkleić jak pisaliście wyżej.
A jak komuś plastik nie chce się trzymać poklejeniu to znaczy, że albo źle klei, albo nieodpowiednim klejem. Dla wzmocnienia przed klejeniem można nawiercić małe dziurki na podkładce i boczku i dodatkowo wzmocnić drutem czy żyłką. I nie mówcie, że się nie da, bo robiłem to wielokrotnie z najróżniejszymi plastikami tak, że nie widać było łączenia(dobry klej można potem przeszlifować).
Albo po prostu jak komuś nie chce się bawić to na szrot i za 10 zł kupić boczek.
uszkodzony boczek drzwi
Za 15-30zł takich boczków cała masa gra z klejeniem , spawaniem nie warta funta kłaków koledzy
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON