Oświetlenie wewnętrzne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Oświetlenie wewnętrzne
Witam. Panowie mam problem z oświetleniem wewnętrznym vw bora jak i w bagażniku. Po krótce raz działają raz nie działają, jak już zaświecą to na krótko i przygasają robi się to denerwujące podczas nocnej pory. Proszę i wskazówki gdzie jak zacząć czego szukać, Nadmieniam że wymieniłem wszędzie żarówki na led i to takie które widzi komputer. Proszę poradźcie coś.
Oświetlenie wewnętrzne
Problem jest taki, że nie opisałeś szczegółowo w jakich warunkach to następuje - zawsze po otwarciu drzwi i bagażnika czy co jakiś czas lub w jeszcze innych specyficznych warunkach - dla elektryka to istotne dane.
Oświetlenie wewnętrzne
Problem ten występuje przy otwarciu drzwi, raz działa potem przy otwieraniu nie działa, zadziała po włożeniu kluczyka do stacyjki. Ciężko mi to opisać bo występują różne sytuacje. To co zauważyłem że jak oświetlenie zadziała to bardzo krótko świeci nawet przy otwartych drzwiach.
Oświetlenie wewnętrzne
Wspomnę jeszcze o bagażniku oświetlenie zadziała gdy otworzę drzwi ale nie zdążę czegokolwiek wyciągnąć a oświetlenie gaśnie w bagażniku i pojeździe nadal przy otwartych drzwiach.
Oświetlenie wewnętrzne
Kolego powinieneś post umieścić w dziale elektrycznym. Podejrzewam że masz problem z przekaźnikami albo może masz do wymiany diodę zenera
Oświetlenie wewnętrzne
No tego to akurat się nie spodziewałem Sądzę, że w tych warunkach wystawimy wiedzę kolegi Qto na próbę - jeśli oczywiście zechce odpisać bo ja się poddaję jako kompletny laik.Blokers pisze:Problem ten występuje przy otwarciu drzwi,
Oświetlenie wewnętrzne
Dotychczas forum vw obserwowałem nie mając problemu z autem, wydawało mi się że oświetlenie wewnętrzne to też instalacja elektryczna zbliżona do mojego problemu. No ale do rzeczy dzięki za zainteresowanie się moim tematem jakbyś mógł podpowiedzieć który przekaźnik odpowiada za oświetlenie wewnętrzne. Podpiołem dzisiaj do komputera żadnych błędów nie pokazało. Gdzieś czytałem że może kondensator walnął w układzie oświetlenia znajdujący się w górnej lampce nad lusterkiem, zajżałem tam no niestety żadnego układu tam niema. Pozdrawiam z góry dzięki za pomoc.
-
- Użytkownik
Oświetlenie wewnętrzne
Blokers,
luknij w tematy viewtopic.php?f=140&t=354216&p=4329699& ... c#p4329699" onclick="window.open(this.href);return false;Blokers pisze:który przekaźnik odpowiada za oświetlenie wewnętrzne