Witam chce sie zabrac za wygłuszenie auta jakie maty polecacie i ile metrów mi trzeba chce wygłuszyc od grodzi do bagażnika z dachem i bokami ?
i zmiescic sie najlepiej w 300-350zł max 400
Wygłuszenie auta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wygłuszenie auta
w 400 to się możesz nie zmieścić, ja wygłuszałem matami butylowymi plus piankowymi 9mm to dałem 300zł a kleiłem tylko od grodzi po całej podłodze, jak jest tylni fotel to już nie lepiłem
-
- Mały gagatek
Re: Wygłuszenie auta
Zależy co trzeba zrobić bo czasami profesjonalne wygłuszenie auta w środku jest dużo droższe. Do wygłuszania stosuje się różnego rodzaju filcowe maty wygłuszające, maty bitumiczne, pianki i dedykowane elementy (najdroższa opcja). Do tego montaż takich elementów wymaga niezłej precyzji.
Odsyłam do http://www.motocorner.pl/wyciszenie-sam ... szyc-auto/" onclick="window.open(this.href);return false; tekst w którym opisane są techniki wygłuszania aut oraz jakich materiałów używa się w tym celu.
Odsyłam do http://www.motocorner.pl/wyciszenie-sam ... szyc-auto/" onclick="window.open(this.href);return false; tekst w którym opisane są techniki wygłuszania aut oraz jakich materiałów używa się w tym celu.
Wygłuszenie auta
a jak chcesz z dachem i drzwiami wygłuszać to to 500zł to jest minimum pewnie da się taniej, ale takim badziewiem, że będzie głośniej niż bez wyciszenia
Wygłuszenie auta
Temat był wałkowany mnóstwo razy na forum, sam gdzieś już o tym pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Przerabiałem wygłuszanie w mk2 jakieś 2 lata temu, użyłem do tego blachogumu, mat bitumicznych i filcu. Całość wyglądała tak, podłogę, bagażnik, drzwi, tylne błotniki i tapicerke wysmarowałem od wewnątrz obficie blachogumem, na podłogę i drzwi dałem maty bitumiczne i filc. Maty poprzyklejałem w miejsce zapór przeciwdeszczowych na drzwiach i na podłogę pod nogami kierowcy i pasażera od foteli po deskę rozdzielczą. Ściany grodziowej nie wygłuszałem. Na to dwie warstwy filcu. Za maty dałem około 80 zł, filc około 30 i blachogum 3kg 60 zł. Powiem tak, efekt był powalający, a robiłem to w dieslu, więc w benzynie powinno być jeszcze lepiej. Ogólnie polecam każdemu, ale weź pod uwagę jeszcze to że na hałas w aucie składa się wiele innych rzeczy, jak stan uszczelek, opony, szczelność wydechu. Jak masz zgniłe podszybie z dziurami to hałas też będzie większy.
Jak masz jakieś pytania pisz na priv, chętnie pomoge.
Pozdrawiam, Ludvigg.
Jak masz jakieś pytania pisz na priv, chętnie pomoge.
Pozdrawiam, Ludvigg.
Wygłuszenie auta
Witam
Ja po odbudowie tez wygłaszałam golfa ii 3d . Zużyłem 7m kwadratowych mat butylowych plus pianki zastępującej filc który kazdy wie jak pachnie i wygląda po wilgoci. Całość wyniosła 1000 zl , wykleiłem caly środek bez dachu . Świetnie sie klei i trzyma podłoża. Każdy kto dotknął tematu wie że tanio nie jest i osobiście uważam że lepiej zrobić etapami niż zrobic po taniości a za rok byc na siebie zlym.
Ja po odbudowie tez wygłaszałam golfa ii 3d . Zużyłem 7m kwadratowych mat butylowych plus pianki zastępującej filc który kazdy wie jak pachnie i wygląda po wilgoci. Całość wyniosła 1000 zl , wykleiłem caly środek bez dachu . Świetnie sie klei i trzyma podłoża. Każdy kto dotknął tematu wie że tanio nie jest i osobiście uważam że lepiej zrobić etapami niż zrobic po taniości a za rok byc na siebie zlym.