Jaki licznik????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki licznik????
Witam. Od 2 dni jestem posiadaczem golfa 4 1.9 TDI. No i zauważyłem że nie potrafię skasować przebiegu dziennego ani ustawić zegarka. Wiem że auto jest po przejściach i najprawdopodobniej był zmieniony licznik. Dzisiaj zauważyłem że na manetce od wycieraczek jest przycisk reset i przycisk do zmieniania opcji na wyświetlaczu. U mnie licznik jest zwykły bez dodatkowych wyświetlaczy. No chyba że ktoś zmienił samą manetkę od wycieraczek. Pytanie moje takie czy to się może ze sobą nie zgadzać i dlatego nic nie potrafię zmienić na liczniku jego przyciskami, czy sam licznik jest zepsuty? A jeśli licznik jest zepsuty to w jaki sposób sprawdzić jaki powinienem mieć licznik?
Jaki licznik????
Manetka nie ma z tym nic wspólnego, przyciski na liczniku są zepsute.
Skoro masz manetkę, to najprawdopodobniej ktoś wymienił licznik. Wyjmij go i sprawdź czy w kostce zielonej na pinie 23, 24 i 25 oraz w kostce niebieskiej na pinie 7 masz kable. Jeśli tak, to znaczy że wiązka od manetki jest poprowadzona i wystarczy zmienić licznik na taki z FISem.
Podaj jeszcze rok produkcji auta, to pomoże ustalić prawidłowy numer licznika.
Skoro masz manetkę, to najprawdopodobniej ktoś wymienił licznik. Wyjmij go i sprawdź czy w kostce zielonej na pinie 23, 24 i 25 oraz w kostce niebieskiej na pinie 7 masz kable. Jeśli tak, to znaczy że wiązka od manetki jest poprowadzona i wystarczy zmienić licznik na taki z FISem.
Podaj jeszcze rok produkcji auta, to pomoże ustalić prawidłowy numer licznika.
Jaki licznik????
Nie musi być z fisem ,ja mam zwkly tylko funkcje są wyświetlane na zegarku.
Mariusz
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Jaki licznik????
Na pewno nie w 2002 roku.mariusz33 pisze:Nie musi być z fisem ,ja mam zwkly tylko funkcje są wyświetlane na zegarku.
Re: Jaki licznik????
No to możesz szukać liczników o numerach:zacior pisze:Rok produkcji to 2002
1J0 920 826 C - 1/2 FIS
1J5 920 826 C - 1/2 FIS Sport Edition
1J0 920 846 C - Full FIS
1J5 920 846 C - Full FIS Sport Edition
Sprawdź tylko, czy masz pociągniętą wiązkę od manetki.
Ostatnio zmieniony pn paź 30, 2017 19:11 przez mat06, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jaki licznik????
Wszystko zależy od kodowania jak kontrolki z licznika odpowiadają typu otwarte drzwi to kody są dobre a jak nie ma fis to manetka z przyciskami do przedstawiania opcji i restetowania to się raczej nie przyda. A przyciski na zegarach są najnormalniej zepsute.zacior pisze:Witam. Od 2 dni jestem posiadaczem golfa 4 1.9 TDI. No i zauważyłem że nie potrafię skasować przebiegu dziennego ani ustawić zegarka. Wiem że auto jest po przejściach i najprawdopodobniej był zmieniony licznik. Dzisiaj zauważyłem że na manetce od wycieraczek jest przycisk reset i przycisk do zmieniania opcji na wyświetlaczu. U mnie licznik jest zwykły bez dodatkowych wyświetlaczy. No chyba że ktoś zmienił samą manetkę od wycieraczek. Pytanie moje takie czy to się może ze sobą nie zgadzać i dlatego nic nie potrafię zmienić na liczniku jego przyciskami, czy sam licznik jest zepsuty? A jeśli licznik jest zepsuty to w jaki sposób sprawdzić jaki powinienem mieć licznik?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka