Mam problem z drzwiami, pechowo, od strony kierowcy.
Centralny zamek działa, słychać jak otwiera, ale po pociągnięciu klamki nie otwierają się.
Zapadka puszcza po kilku minutach walki, to samo jest od wewnątrz samochodu. Tam klamka chodzi jakby strzelił mechanizm, ale też raz się otworzą a raz nie.
Wiadomo więc, że mechanizm całego układu działa, tylko zapadka nie chce się podnieść.
Moje pytanie, czy można to jakoś naprawić, czy muszę wymienić cały zamek?
GOLF mk3 5d
Zamek działa a drzwi nie chcą się otworzyć
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
zależy co tam poleciało moim zdaniem nie warto się bawić używany kupisz za 30zł na szrocie na allegro też plus wysyłkatsd1981 pisze:Moje pytanie, czy można to jakoś naprawić, czy muszę wymienić cały zamek?
Walczyłem z tym tydzień temu , u mnie otwarcie zamka blokował elektromagnes w środku , wygląda po sposobie działania na blokadę żeby nie można było otworzyć zamkniętego samochodu za pomocą kluczyka wyciągając rygiel od środka.
U siebie odłączyłem kostkę i wywaliłem cewkę z elektromagnesem
Radzę ci naprawić to puki drzwi się otwierają bo ja musiałem wyrywać boczek na zamkniętych drzwiach , też blokowały się raz na jakiś czas a ostatecznie skończyło się że zablokował się na amen
U siebie odłączyłem kostkę i wywaliłem cewkę z elektromagnesem
Radzę ci naprawić to puki drzwi się otwierają bo ja musiałem wyrywać boczek na zamkniętych drzwiach , też blokowały się raz na jakiś czas a ostatecznie skończyło się że zablokował się na amen
Najprawdopodobniej autor tematu ma problem jak ten na filmiku:
http://majsterek-debesciak.pl/filmy.php ... film&id=60" onclick="window.open(this.href);return false;
http://majsterek-debesciak.pl/filmy.php ... film&id=60" onclick="window.open(this.href);return false;