[mk7] Jak kupić zderzak przedni do VW Golf 7?

Adresy sklepów motoryzacyjnych, polecanych warszatatów oraz serwisów i wszystko na tematy pokrewne.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

mjkmjk
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk7] Jak kupić zderzak przedni do VW Golf 7?

Post autor: mjkmjk » ndz wrz 29, 2024 17:49

Cześć
Potrzebuję wymienić pęknięty zderzak w Golfie 7 (2016) i w związku z tym chciałem kupić identyczną, używaną część. Kolega mi to wymieni, ale część muszę kupić sam, bo wyświadcza mi uprzejmość i nie chcę mu już zawracać głowy szukaniem zderzaka. Powiedzcie proszę jak znaleźć numer części bez zdejmowania starego zderzaka. Domyślam się, że są katalogi części gdzie można znaleźć numer (np. po VIN?).
Numer lakieru chyba znalazłem w książce serwisowej. Jest tam naklejka i w jednym wierszu jest napisane: NR LAKIERU / NR WYPOS. WNĘTRZA Z2/Z2 TW
Możecie doradzić jak się do tego zabrać i gdzie szukać zderzaka? Alegro? OLX?
Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

[mk7] Re: Jak kupić zderzak przedni do VW Golf 7?

Post autor: marcin7x5 » pn wrz 30, 2024 21:39

Etka online i znajdziesz nr katalogowy każdej części.

mjkmjk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mjkmjk » śr paź 02, 2024 13:06

Dzięki. A masz może jakiś sprawdzony adres do ETKI on-line? Próbowałem kilku pierwszych wyników wyszukiwań z Googla, ale albo nie działają, albo nie nie ma mojego samochodu (VIN) / rocznika.

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » śr paź 02, 2024 20:43

https://ifinterface.com/page/page3.php?lnid=2
Na tej stronie wybierasz "CarProg2" z menu po lewej stronie. Niestety nie działa wyszukiwanie po VIN. Musisz znaleźć według rocznika.

mjkmjk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mjkmjk » czw paź 03, 2024 08:39

Bednarus pisze:
śr paź 02, 2024 20:43
https://ifinterface.com/page/page3.php?lnid=2
Na tej stronie wybierasz "CarProg2" z menu po lewej stronie. Niestety nie działa wyszukiwanie po VIN. Musisz znaleźć według rocznika.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Ta baza przynajmniej działa. Nawet doszedłem do mojego modelu 5G1***. Niestety dalej kłopot bo są 3 pozycje odnośnie zderzaka przedniego. Wydaje się, że jedne są do 2015 r., drugie po 2015 r. Jest jeszcze jakaś hybryda. Coś mi się zdaje, że taki amator jak ja jednak tego nie rozkmini :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » czw paź 03, 2024 10:16

Jak sobie wejdziesz do dwóch pierwszych, to zobaczysz, że poszycie w jednym i drugim przypadku jest prawie takie samo. Różnice przed i po 25 maja 2015 wynikają między innymi z tego, że te późniejsze modele moją dodatkową wersję poszycia o numerze: 5G0807217LQ. Niemniej Twojego auta dotyczy podkatalog 807-001.
p.s. Ten katalog przegląda się po roku modelowym, a nie roku produkcji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Części i serwisy”