G60 czy VR6 ?????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
G60 czy VR6 ?????
Mam Golfa mk3 z silnikiem 1,8 75KM. Chciałbym wymienić silnik osprzęt i hamulce najlepiej przekładając z innego rozbitego VW. Zastanawiam się nad silnikiem G60 lub VR6 wraz z osprzętem hamulcami itd. Czy ktoś takie przeróbki robił ? Jak to wygląda od strony finansowej? Który silnik lepszy? Czy ktoś zna jakiś warsztat w Poznaniu lub okolicach który podjął by się tego i nie spieprzył roboty. Czekam na informacje. Jeśli macie jakąś dokumentacje i możecie się nią podzielić będę wdzięczny
Ostatnio zmieniony pn sty 26, 2015 22:50 przez karoolo, łącznie zmieniany 1 raz.
ja niestety nie...karoolo pisze:Czy ktoś takie przeróbki robił ?
na start przygotuj sobie co najmniej 5000 plnkaroolo pisze:Jak to wygląda od strony finansowej?
to zależy od tego, co Cię interesuje... VR6 ma większą moc wyjściową i jest bardziej podatny na przeróbki niż G60. No i ten dźwięk... ja bym wrzucił VR6, jednak ten silnik ma duszę... nie, żeby G60 nie miał, ale to nie to samo. poza tym VR6, jako silnik wolnossący na pewno będzie mniej awaryjny. bo jak w G60 padnie kompresor, to jednak spora strata...karoolo pisze:Który silnik lepszy?
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
VR6 nie jedzie heheh , no bywa czasami , ale jak jedzie to ABF wącha olejSToRM pisze:Ani ten, ani ten..
G60 - awaryjny osprzet - generalnie trafic cos w dobrym stanie to porazka..
VR6 - jest jak krowa Pieknie muczy, troche chleje jest ciezki generlanie nie jedzie.. No i cos co trzyma serie to tez loteria zeby znalesc..
2.0 16V ABF to imho najlepszy wybor
www.vrservice.pl
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
no to zobaczyszSToRM pisze:Pozyjemy, zobaczymy Bo narazie to jesczez takiego nie udalo mi sie spotkacBorys pisze:VR6 nie jedzie heheh , no bywa czasami , ale jak jedzie to ABF wącha olej
Zreszta nawet jelsi, to na zakretach zwykle to z tym motorem auto ma zamilowanie do jazdy na wprost
no niestety vr do kjsów nie jest idealny, tragedii nie ma ale rewelacji tez
www.vrservice.pl
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
Jeszcze nie hamowałem, były pomiaty tylko drogowe na gtechSToRM pisze:Shamowales sie juz chociaz? I nie napinaj sie tak Borys - kazdy swoje chwaliBorys pisze:no to zobaczysz
Jezeli w lekkiej mk2, objedziesz mnie ze dwie dlugosci to uwierze - poki co - sorry...
sie nie napinam, tylko juz którys raz z kolei piszesz ze vr6 to nie jedzie itd itp
www.vrservice.pl
jedzie jedzie, do dziś pamietam jak mnie Chmielu przewiózł na tym drugim silniku ABTPieknie muczy, troche chleje jest ciezki generlanie nie jedzie.. No i cos co trzyma serie to tez loteria zeby znalesc..
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
No a co mam pisac, skoro 9 na 10 VR'ow u nas shamowanych serii nie trzymalo i to dosyc znacznie.. A te co nie zdarzyly pojechac na hamownie to dostaja baty od kazdej 16V?Borys pisze:sie nie napinam, tylko juz którys raz z kolei piszesz ze vr6 to nie jedzie itd itp
Jedynie honoru pilnuje 2.9 w syncro kumpla - ktory sie ni poddaje, ale i tez nie odjezdza..
Borys, dla mnie silnik o prawie 3 litrach pojemnosci i o mocy 15% wiekszej niz herlawa 16V powinnen robic z nia co chce..
Ile Ci wyszlo na g-techu w takiej lekkiej mk2? ze 6,5?