Tłumik sportowy do Golfa 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Od wczoraj mam zamontowanego mugena i strumionke. Wywalilismy z mechanikiem tlumik srodkowy, wstawilismy zamiast niego strumionke stozkowa, a zamiast tlumika koncowego mugena. Kupa roboty byla. Ciecie, spawanie rury, strumionki, obejme trzeba bylo przerabiac, bo u mnie nie mieli pasujacej na mugena. Praca zajela ok.5, 6 godzin i to z doswiadczonym mechanikiem. Sam bym w zycu tego nie zrobil I efekty sa takie. Po pierwsze, wyglad mi sie bardzo podoba, mugenek wyglada super. Co do dzwieku to nie powiem zeby bylo delikatnie Jest mocno glosno. Chodzi jak rajdowka. Slychac mnie z daleka Co do osiagow to znacznej roznicy nie ma. Troche lepiej sie wkreca, ale niezancznie. Zastanawiam sie, czy nie lepiej by bylo ta strumionke odspawac i wrzucic zamiast katalizatora, a tlumik srodkowy wstawic z powrotem. Moze wtedy poprawilyby sie osiagi no i na pewno byloby ciszej. Na dniach porobie zdjecia i wrzuce tu. Postaram tez nagrac jakis filmik, albo chociaz dzwiek, zebyscie mogli zobaczyc jak to chodzi
STOP dziurom na drogach!!!
mam wstawilem mego REMUSA nie powiem ryczy jak smok ale zato poczciwy smok:) tera musze granie zwiekszyc bo mi zaglusza troszke ale naprawde "OGIEN" ten remus taki fajowy dzwiek nie polecam wrazliwym:) ajk bede mial foty to hjakos wstawie choc nie umiem hehe a zdzwiekiem to sie zobaczy:)
[url=http://imageshack.us][img]http://img178.imageshack.us/img178/5387/pdp3od4.jpg[/img][/url]
pisalem juz kolo 130 zl bosal
kumpel mowil ze mechanik po znajomosci kolowal ale mial wiecej czesci wiec ine wiadomo czy o tlumik mu chodzilo
przeglad zalatwiam inaczej wiec nie mam pojecia czy ci sie beda pluc zreszta gdzie teraz sie pluja?? teraz liczy sie kasa za to ze za rok przyjdziesz po raz ponowny do nich
kumpel mowil ze mechanik po znajomosci kolowal ale mial wiecej czesci wiec ine wiadomo czy o tlumik mu chodzilo
przeglad zalatwiam inaczej wiec nie mam pojecia czy ci sie beda pluc zreszta gdzie teraz sie pluja?? teraz liczy sie kasa za to ze za rok przyjdziesz po raz ponowny do nich
kto hamuje ten przegrywa
Dzieki. Narazie pojezdze tak jak jest, bo jest niezle, a za jakis czas jak mi sie znudzi ten dzwiek to wstawie tlumik srodkowy, a strumionke zamiast kata. Jaki moze byc moj nastepny krok w modyfikacji, zeby osiagi sie nieco poprawily? Chcialbym stopniowo zmieniac elementy, bo na wszystko naraz nie bede mial kasy. Widzialem ze u Weglarskiego sa strumienice dolotu i jakies specjalne filtry powietrza. Nie ma tylko opisow. Wiesz cos na ten temat? Jaka bys radzil kolejna modyfikacje?
STOP dziurom na drogach!!!
demon oczywiscie teraz dolot najlepiej by zmienic masz wybor wkladka sportowa zamiast orginalnego filtra lub zaprojektowany dolot ze stozkiem
paul dzwiek moze sie zmienic na jaki to juz czysta zgadywanka
bede udzielal sie coraz mniej na forum jak bym nie odpowiedzial na zadane mi pytania to priv tylko bez pytan na ktore odpowiedzi juz padly
pozdrawiam
paul dzwiek moze sie zmienic na jaki to juz czysta zgadywanka
bede udzielal sie coraz mniej na forum jak bym nie odpowiedzial na zadane mi pytania to priv tylko bez pytan na ktore odpowiedzi juz padly
pozdrawiam
kto hamuje ten przegrywa