Corrado vs Golf MKIII
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Corrado vs Golf MKIII
Witam!
Szukam 'nowego' auta, chcę przeznaczyć na to max 12000. Celuje w auto, które będzie opcjonalnie najlepsze. Chcę aby miało przede wszystkim klimatyzację i napęd syncro dodatkami mogą być komputer, skórzane,podgrzewane fotele, jak największe tarcze hamulcowe i dalej nie pamiętam .
Mam 3 typy:
Corrado z żalu,że nie ma silnika wysokoprężnego chciałbym w VR6 bo jest najmocniejszy, samochody z tym silnikiem posiadają najbogatsze wyposażenie i są bezawaryjne Opcjonalnalnie wzglednie ekonomiczne? G chyba odpada, bo słyszałem ze te silniki są awaryjne. Czy to prawda?
Golf III zastanawiam sie nad 2 silnikami VR6 i TDI(110), widziałem, że i jeden i drugi występuje w syncro, ale ciężko tu o najbogatsze wersje - zwłaszcza w TDI.Moc w TDI zapewne bedzie podniesiona.
Chciałbym się dowiedzieć które z aut sie lepiej prowadzi? Corrado-Golf?Syncro- nieSyncro? Które auto ma lepsze gadżety?
Szukam 'nowego' auta, chcę przeznaczyć na to max 12000. Celuje w auto, które będzie opcjonalnie najlepsze. Chcę aby miało przede wszystkim klimatyzację i napęd syncro dodatkami mogą być komputer, skórzane,podgrzewane fotele, jak największe tarcze hamulcowe i dalej nie pamiętam .
Mam 3 typy:
Corrado z żalu,że nie ma silnika wysokoprężnego chciałbym w VR6 bo jest najmocniejszy, samochody z tym silnikiem posiadają najbogatsze wyposażenie i są bezawaryjne Opcjonalnalnie wzglednie ekonomiczne? G chyba odpada, bo słyszałem ze te silniki są awaryjne. Czy to prawda?
Golf III zastanawiam sie nad 2 silnikami VR6 i TDI(110), widziałem, że i jeden i drugi występuje w syncro, ale ciężko tu o najbogatsze wersje - zwłaszcza w TDI.Moc w TDI zapewne bedzie podniesiona.
Chciałbym się dowiedzieć które z aut sie lepiej prowadzi? Corrado-Golf?Syncro- nieSyncro? Które auto ma lepsze gadżety?
Ostatnio zmieniony sob cze 14, 2008 00:10 przez Zoltecek, łącznie zmieniany 1 raz.
Garett T3 ready to aplication :D
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jedno slowo syncro... nie bylo tego w corrado wiec sam sobie odpowiedziales... co do awaryjnosci... kazde auto sie psuje a czestotliwosc awari jest odwrotnie proporcjonalna do IQ kierowcy, co do syncro i ekonomicznosci, te dwie rzeczy nie ida w parze, a wrecz syncro pje 20 procent wiec ej, z powodu krotszej skrzyni i strat w napedach..
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Ale 12000 to trochę zamało nawet na porządnego AFN tak samo nie kupisz vr6 z syncro za tą kasę chyba że zajechanego. Co do awaryjności corrado wiem że lubią grubszy porfel
Ostatnio zmieniony sob cze 14, 2008 23:17 przez bvw08, łącznie zmieniany 2 razy.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
Moja kwota wynika z godzin przeszukiwania ogłoszeń wiec może i ty to zrób?:)bvw08 pisze:Ale 12000 to trochę zamało nawet na porządnego AFN tak samo nie kupisz vr6 z syncro za tą kasę chyba że zajechanego. Co do awaryjności corrado wiem że lubią grubszy porfel
Które auto sie lepiej prowadzi? Czy syncro przy VR6 jest potrzebne? Czy znacznie poprawia się prowadzenie? Czy syncro jest awaryjne?
Jeśli myślisz że oglądając ogłoszenia kupisz dobre auto to gratuluję krótkiej wyobraźni, radzę jak kolega z forum ci pojeździc i poodlądać na żywo auta a niemiłol się zdziwisz. Ogłoszeń jest tysiące a 95% są to handlarze którzy kupują takiego np vr'ka za odrą za 1000-1500euro i myslisz że auto jest w dobrym stanie oczywiście cena w pl już jest ponad raz wyższa od wartości za granicą wiem coś o tym bo dla siebie sprowadziłem 2 dobre auta i mam kolegów handlarzy i wiem na czym się opiera ten rynek więc uważaj zanim kupisz i oglądaj auto ze znajomym mechanikiem i blachachem jak niechcesz wtopic kasy w bagno
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
co do kupna to napisze tak.. ze szukalem auta z klima i abs i wcale nie za mala kase.. szukalem szukalem i tak minelo 6mscy(chyba z 25aut) po czym kupilem prawie golasa.. w automacie.. ale w idealnym stanie.. no niestety tak jak pisze bvw08, ciezko znalesc w dobrym stanie.. a tym bardziej VR.. tutaj proponuje wizyte na hamowni..
aha nie kupowalem z ogloszenia tylko u siebie na miejscu
aha nie kupowalem z ogloszenia tylko u siebie na miejscu
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Konkretnie:
1. Za kasę którą masz, władujesz się co najwyżej w bagno a nie w auto ktore da Ci frajde (chyba ze zmienisz kryteria lub kwote którą dysponujesz)
2. I syncro i ośka prowadzą się podobnie. Syncro jest nieco lepsze przy jezdzie w zakrętach bo ma korzystniejszy rozkład mas, niestety okupuje to gorszymi przyspieszeniami i wyższym spalaniem
3. Jesli chcesz VR6 i nie zamierzasz go dłubać do mocy 200+ to moim zdaniem syncro jest niepotrzebne
4. Syncro jest bezawaryjne, pod warunkiem, ze obusługujesz auto zgodnie z instrukcją. W moim mk2 po zmianie silnika z 98 koni na 160 koni (napędy zostały z 98 koni) absolutnie nic sie nie psulo.
1. Za kasę którą masz, władujesz się co najwyżej w bagno a nie w auto ktore da Ci frajde (chyba ze zmienisz kryteria lub kwote którą dysponujesz)
2. I syncro i ośka prowadzą się podobnie. Syncro jest nieco lepsze przy jezdzie w zakrętach bo ma korzystniejszy rozkład mas, niestety okupuje to gorszymi przyspieszeniami i wyższym spalaniem
3. Jesli chcesz VR6 i nie zamierzasz go dłubać do mocy 200+ to moim zdaniem syncro jest niepotrzebne
4. Syncro jest bezawaryjne, pod warunkiem, ze obusługujesz auto zgodnie z instrukcją. W moim mk2 po zmianie silnika z 98 koni na 160 koni (napędy zostały z 98 koni) absolutnie nic sie nie psulo.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Ehh no pewnie, czasem i znajda się wtopy. Ale ja nie planuje kupić od handlarza tylko z domu. Ceny na allegro wahają sie od 15000 i nie uważam ze za 12000 ktoś będzie chciał sprzedać rzęcha. A syncro przydałoby sie na zimę. Które auto sie lepiej prowadzi? Corrado czy GolfIII ?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
problemy sie zaczely przy mocy 350++bugalon pisze:4. Syncro jest bezawaryjne, pod warunkiem, ze obusługujesz auto zgodnie z instrukcją. W moim mk2 po zmianie silnika z 98 koni na 160 koni (napędy zostały z 98 koni) absolutnie nic sie nie psulo.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
lepiej prowadzis sie po zakretach, oska na prostej syncro, przyspieszenia na sliskim syncro, po suchym oska, przy odpowiednim kierowniku po sliskim syncro na zakretach lata driftem i raczej sie do tego nadaje tylko
Ostatnio zmieniony śr cze 18, 2008 10:33 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT