[mk5] Wydech

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Klimek
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk5] Wydech

Post autor: Klimek » ndz cze 15, 2008 11:06

Mam pytanko, chcialbym zmienic wydech w 1.6FSI na przelotowke, ale boje sie ze zestroic go bedzie ciezko, jak wywale kat., juz mnie ostrzegano w sklepach, ze przez sondy lambda bedzie trudno dojsc do porozumienia z silnikiem ;)
To w koncu mozna to zrobic czy nie ?

EDIT:
Poza tym, czy to cos zmieni w mocy w ogole?
Ostatnio zmieniony ndz cze 15, 2008 11:08 przez Klimek, łącznie zmieniany 1 raz.

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » pn cze 16, 2008 11:04

Nic to nie zmieni jesli układ nie będzie dedykowany do tego modelu (pamiętaj, że wydech ma wpływ na przebieg momentu i mocy i jest dobierany przez fabrykę optymalnie dla przecietnego użytkownika).

Moim zdaniem nie kombinuj, bo szkoda zachodu. Wybrałeś moim zdaniem niewłaściwy materiał do tuningu :)

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
Klimek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Klimek » pn cze 16, 2008 12:34

W sumie to bodzcem do zmiany nie tyle byla chec wzrostu mocy, czy osiagniecie jakiegos rewelacyjnego dzwieku, tylko poprostu sie wkurzylem jak padl mi katalizator przy 40k km..zenada..wiem,ze to wada seryjna w niektorych V, wiec za darmo mi to zrobili,ale i tak jak spojrzalem na caly wydech, ktory wyglada jakby mial ze 140k km, to stwierdzilem,ze kwasowka, albo dedykowany Supersprint bedzie lepszy ;)

Pozdrowka.

[url=http://img48.imageshack.us/my.php?image=hdctqx0.jpg][img]http://img48.imageshack.us/img48/7383/hdctqx0.th.jpg[/img][/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”