silnik 2e w mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
silnik 2e w mk2
chce wlozyc do swojego mk2 silnik z mk3 gti 8v, czyli silnik 2e. dlatego mam pytanka:
czy musze jakos przerabiac mocowania silnika?
czy musze tez zmienic skrzynie biegow?
na co zwrocic szczegolna uwage?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: silnik 2e w mk2
powiedzialbys co masz za silnik w golfie bedzie latwiejdmitri pisze:chce wlozyc do swojego mk2 silnik z mk3 gti 8v, czyli silnik 2e. dlatego mam pytanka:
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jestes pewny ze znasz koszty skoro 2 posty wyzej pytasz czy łapy pasująw0jta5 pisze:Wg mnie jest to najlepszy kompromis pomiędzy osiągami, awaryjnością i kosztami.
W takim razie zamiast wsadzac 2,0 115 z mk3 mozna spokojnie wsadzac PF/PB z mk2 ktory ma 107/112 KM wiec niezauwazalnie mniej a roznice w spalaniu juz widać
- w0jta5
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uważam ze spasowanie łap nie ma nic do kosztów.sas_gti pisze:jestes pewny ze znasz koszty skoro 2 posty wyzej pytasz czy łapy pasująw0jta5 pisze:Wg mnie jest to najlepszy kompromis pomiędzy osiągami, awaryjnością i kosztami.
W takim razie zamiast wsadzac 2,0 115 z mk3 mozna spokojnie wsadzac PF/PB z mk2 ktory ma 107/112 KM wiec niezauwazalnie mniej a roznice w spalaniu juz widać
Znam (na szybko licząc) 3 użytkowników 2E i jest to bardzo mało awaryjny silnik.
Od PF i PB jest to dużo nowszy silnik, nie mówię ze konstrukcyjnie, ale rocznikowo co eliminuje w pewnym stopniu kupno zajechanego silnika.
Ps. jeżeli znasz odp na moje pytanie, to napisz to tutaj.
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 16:23 przez w0jta5, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja znam dwóch co ma 2e i jednego ady i każdy z nich ma minimum 14 lat a stan tak starego silnika zależy głównie od sposobu uzytkowania a nie od wieku także 20 letni PF moze byc w lepszym stanie niz 15 letni 2e. A PF jest tańszy na rynku wtórnym (nawet 500 zł z osprzętem) i mniej pali, częsci też tańsze (głównie układ zapłonowy znacznie tańszy)
jak miałbym wyberać miedzy 2e a PF pod kątem stosunku osiągi/ koszty esploatacji to jednak wybrałbym PFa
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 16:36 ]
poza tym PF moze byc nawet z 91r a 2e z 92r
jak miałbym wyberać miedzy 2e a PF pod kątem stosunku osiągi/ koszty esploatacji to jednak wybrałbym PFa
[ Dodano: Sob Wrz 27, 2008 16:36 ]
poza tym PF moze byc nawet z 91r a 2e z 92r
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 16:35 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.