Syncro w golfie 2 ?? "dyfer"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Syncro w golfie 2 ?? "dyfer"
Witam!
Mam problem z Dyferem w syncro zaczne od poczatku a wiec tak do budy gdzie byl silnik 1.8 syncro <98ps> zostal wsadzony silnik PG podkrecony do 180Ps... wszystko pieknie chodzilo do puki nie zostaly zalozone zle kola tzn. wieksze na tyl a mniejsze na przod<nie moja robota > i dyfer przy skrzyni poszedl sie pasc!! i teraz mam pytanie czy to jest obojetne jaki dyfer z syncro wsadze do tej skrzyni ?? czy musze szukac takiego samego jak byl?? i jak to sie bedzie mialo do tylniego dyfera jak wsadzę jakis inny dyfer przy skrzyni niz orginalny jak byl?? DZIEKI ZA POMOC!!
Mam problem z Dyferem w syncro zaczne od poczatku a wiec tak do budy gdzie byl silnik 1.8 syncro <98ps> zostal wsadzony silnik PG podkrecony do 180Ps... wszystko pieknie chodzilo do puki nie zostaly zalozone zle kola tzn. wieksze na tyl a mniejsze na przod<nie moja robota > i dyfer przy skrzyni poszedl sie pasc!! i teraz mam pytanie czy to jest obojetne jaki dyfer z syncro wsadze do tej skrzyni ?? czy musze szukac takiego samego jak byl?? i jak to sie bedzie mialo do tylniego dyfera jak wsadzę jakis inny dyfer przy skrzyni niz orginalny jak byl?? DZIEKI ZA POMOC!!
Jadąc z prędkością 250km\h
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
nie wiem czy dobrze zrozumialem.... jezeli wsadze dyfer z innej skrzyni to muszę jeszcze wymienic tez ten dyfer z tylu?? tak??
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 23:21 przez PiCiA88, łącznie zmieniany 1 raz.
Jadąc z prędkością 250km\h
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie wsadzisz dyfra z innej skrzyni i szukaj od skrzyni ktora masz zalozona( 4z jak sadze)... az tak ciezko czytac ze zrozumieniem???
P.s. cos mi sie wydaje ze pozniej przeczytamy o moscie, pozniej o wiskozie...
P.s. cos mi sie wydaje ze pozniej przeczytamy o moscie, pozniej o wiskozie...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zle szukasz..
do 4z(sprzeglo 210mm) skrzyni czyli na wodzikach 500
do skrzyni na cieglach/linkach jak wolisz (sprzeglo 228) 600
do 4z(sprzeglo 210mm) skrzyni czyli na wodzikach 500
do skrzyni na cieglach/linkach jak wolisz (sprzeglo 228) 600
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zdemontowac stary i porownac...
[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 20:15 ]
o ile dasz rade bez demontazu skrzyni :green_fuck:
[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 20:15 ]
o ile dasz rade bez demontazu skrzyni :green_fuck:
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- V.I.P.
- Kontakt:
A możesz pokazać dokładnie miejsce w ktorym strzelil ? Cały czas upieram sie przy wiskoziePiCiA88 pisze:dyfer strzelil... tzn jego obudowa strzelila i olej wyciekl... aha kurcze a znalesc taki dyfer to jak szukac igly w stogu siana...
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
-
- Ma gadane
- Kontakt:
:)
Nie mz zadnego problemu z zamianą pod warunkiem ze wiecie o czym mówimy, zdjecia byłyby dobrym pomysłem. Ja generalnie do swojego MK2 założyłem tylni dyferencjał od AUDI A3 3.2 V6 razem z wałem i jest ok
Jak cos to tylni dyferencjał dla innych wiskoza mam na sprzedaż
silnik ze skrzynią 4x4 + wał kardana tez jest do sprzedania. Niepamietam tylko czy skrzynia była od razu z wyjsciem na wal czy osobno z przekładnią kątową ("dyfer przy skrzyni"), nie pamietam bo nie poatrzyłem na ten silnik juz kilka miesiecy ale sprawdze.
Dodoaj zdjecia bo kazdy mówi o czym innym dyfer, wiskoza, itp itd.....
Evolution ma tez racje, poniewaz ważne jest zeby przy wymianie patzrec na numery katalogowe. Jest to ważne by zachować prędkości obrotowe w skrzyni jak i z tyłu na dyfrze. Jezeli bedą rózne napewno sie coś ukręci
[ Dodano: 25 Wrz 2008 14:55 ]
A tak na marginesie PICIA88 jezeli masz MK2 SYNCHRO to masz zajebistą fure do poważnych modów
silnik ze skrzynią 4x4 + wał kardana tez jest do sprzedania. Niepamietam tylko czy skrzynia była od razu z wyjsciem na wal czy osobno z przekładnią kątową ("dyfer przy skrzyni"), nie pamietam bo nie poatrzyłem na ten silnik juz kilka miesiecy ale sprawdze.
Evolution ma tez racje, poniewaz ważne jest zeby przy wymianie patzrec na numery katalogowe. Jest to ważne by zachować prędkości obrotowe w skrzyni jak i z tyłu na dyfrze. Jezeli bedą rózne napewno sie coś ukręci
A tak na marginesie PICIA88 jezeli masz MK2 SYNCHRO to masz zajebistą fure do poważnych modów
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 14:53 przez gruchaarl, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: :)
no to zaczynamygruchaarl pisze:Nie mz zadnego problemu z zamianą pod warunkiem ze wiecie o czym mówimy, zdjecia byłyby dobrym pomysłem. Ja generalnie do swojego MK2 założyłem tylni dyferencjał od AUDI A3 3.2 V6 razem z wałem i jest ok
po pierwsze SYNCRO kotek
po drugie przekladnia kątowa czy jak pisze PICIA dyfer przy skrzyni jes zawsze w ukladach 4x4 poprzecznie silnik
po 3 tylni dyferencjal a wiskoza to dwie rozne rzeczy z tym ze jedno zamontowane na drugim
po 4 uruchomiles sprzegło w tym tylnim dyfrze od audi??? bo z tego co wiem to sa chyba inne przelozenia w syncro/male 4motion a mocne ... no chyba ze masz... ale czekam na odpowiedz
i chyba po najwazniejsze picia mowi o peknietej obudowie dyfra przod...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT