Aparat zaplonowy Scirocco mk I
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Aparat zaplonowy Scirocco mk I
Witam wszystkich, mam problem gdyz posiadam aparat zaplonowy w silniku 1.8 DX ktory ma wyprzedzenie/opoznienie zaplonu sterowanie dwoma podcisnieniami i nie wiem ktore ma gdzie przyjsc... jeden wezyk jest z za przepustnicy a drugie z przed niej. Moze ktos wie gdzie ktore podlaczyc...??a druga sprawa czy przy gaznikach dwoch podwojnych poziomych solexach mozna zastosowac jakis inny uklad zaplonowy i jaki najlepiej??
dziekuje i pozdrawiam
dziekuje i pozdrawiam
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z tego co pamiętam sterowanie aparatem zapłonowym jest z za przepustnicy.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
tak jest przy normalnych aparatach zaplonowych...a moj jest specyficzny bo ma dwa krocce na podcisnienie, jeden przychodzi zprzed przepustnicy a drugi z za przepsutnicy tylko pytanie ktory do ktorego krocca??bo nie wiem w ktora strone membrane sie ciagnie zeby przyspieszyc zaplon...bo jeden wezyk przyspiesza a drugi opoznia, z tego co mi sie wydaje i jest towazna rzeczy przy hamowaniu silnikiem...pomozcie :d i rowniez prosilbym o pomoc w zwiazku z ewentualna podmiana na inny zaplon i jaki ?:D i pytanie nr 3 czy walek rozrzadu z silnika DX pasowac bedzie do silnika GX ??
A ktorzy to Ci madrzy??bo nei znam panow a co do walka to sie pytam bo mam walek od swiatka wyjety z glowicy DX`a i nie chce mi sie jej skladac i pomyslalem ze zaloze go do tej glowicy co mam...ale mowisz ze DX ma wieksze zawory od GX`a?? to moze sie poswiece a jesli chodzi o zaplon z digi to jakie elementy sa potrzebne??