Weber IDF 45 + LPG = małe spalanie :D PROJEKT!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
TAZ, mowisz ze do weberów nie mozna spiac pod 1 kolektor.... tylko ze ostatnio na allegro widzialem jakis stary kolektor dolotowy do weberów z jakiejś alfy który wygladał prawie tak samo jak moj tylko że nie miał 5ciu otworów tylko tam sie wkaldalo płaski filter....
Jadąc z prędkością 250km\h
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
Piszesz teraz o nakładce z filtrami na gaźniki, a twój rysunek dokładnie pokazuje, że chcesz do jednego kolektora podpiąć dwa gaźniki z czterema przepustnicami.PiCiA88 pisze:TAZ, mowisz ze do weberów nie mozna spiac pod 1 kolektor.... tylko ze ostatnio na allegro widzialem jakis stary kolektor dolotowy do weberów z jakiejś alfy który wygladał prawie tak samo jak moj tylko że nie miał 5ciu otworów tylko tam sie wkaldalo płaski filter....
cos mi się zdaje że nie przekonam sie jak nie sprwdze sam ... tak czy siak webery beda a blosa mam a pospawac taki kolektor to tez nie wielki problem... webery wsadze bez kolektora ustawie i potem ten "kolektor" zaloze... i zobaczymy pozatym zeby nie ograniczac za bardzo powierza zawsze moge wieksze te 4 przepustnice wsadzic jak gardziel bedzie 45 to przepustnice 60 wsadzic zeby nie ograniczac powietrza
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
własnie dlatgo nie chce tobie nic robic bo jestes mocno niereformowalny, co bs nie zrobil z przepustnicami i tak ograniczysz przeplyw dluoscia kanałów po to sie webery wklada zeb byl krotkie a t kombinujesz od du***py strony, jak chcesz tanio jezdzic kup sobie rowerPiCiA88 pisze: pozatym zeby nie ograniczac za bardzo powierza zawsze moge wieksze te 4 przepustnice wsadzic jak gardziel bedzie 45 to przepustnice 60 wsadzic zeby nie ograniczac powietrza
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Wykonalny ten patent jest ale żeby to zagrało to trzeba zrobić podwójny kolektor ssący, w którym układ blosa będzie miał za nim jedną dużą przepustnicę. Słowami się tego nie da wyrazić a narysować ciężko. Tylko po co komu taka rzeźba. Lepiej kupić drugie auto i zrobić jedno ekonomiczne, a drugie mocne i mało ekonomiczne
wiesz mam bmw e46 2.oD i cabrio z 2.0 16v i Ci powiem ze wole robić kilometry moim poczciwym golfem niz napakowaną elektroniką Beta wiem ze zawsze bedzie mnie stac na to by raz na jakis czas nalac do golfa paliwa i poszalec... lecz bede to robil owiele rzadziej niż teraz a co najleprze to to z i w golfie i w bmw jest po 136Ps ale i tak golfik ma leprzego buta pierwsze auto na które harowałem 5miechów w NL w zakładzie gdzie Polacy nazywali to Auschwitz wiec to jest moje realizujące się marzenie... wiec nie dziwota że chce zrobić mu mocny silnik i do tego ekonomiczny lecz niestety jedno wyklucza drugie... mniej wiecej wiem TAZ, jak to ma wygladać to co mowisz postaram sie narysować projekt i go wkleje zeby sie upewnic
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością