swap z 1,6 na 2E golf MK3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
swap z 1,6 na 2E golf MK3
problem po swapie
Problem polega na tym że już 2 razy wyskoczyła mi półoś przy kole i niewiem czy jest inna długość półosi czy inny przegubu przy kole i dla tego wypada
bo zrobione to zostało tak-
skrzynia od 2E z półosiami i przegubami przy skrzyni, a przy kołach zostały stare przeguby od 1,6 i teraz pytanie czy to wina że przegub został stary i jest inny czy trzeba inną pułoś zastosować, dodam że dzieje sie to z lewej strony (tu co kierowca) a z prawej jest wszystko ok nawet nie da sie z tej prawej wyjąć bo jest wystarczająco długa dopiero po odpięciu wachacza a z lewej bez odpinania wachacza półoś z przegubu wychodzi
Problem polega na tym że już 2 razy wyskoczyła mi półoś przy kole i niewiem czy jest inna długość półosi czy inny przegubu przy kole i dla tego wypada
bo zrobione to zostało tak-
skrzynia od 2E z półosiami i przegubami przy skrzyni, a przy kołach zostały stare przeguby od 1,6 i teraz pytanie czy to wina że przegub został stary i jest inny czy trzeba inną pułoś zastosować, dodam że dzieje sie to z lewej strony (tu co kierowca) a z prawej jest wszystko ok nawet nie da sie z tej prawej wyjąć bo jest wystarczająco długa dopiero po odpięciu wachacza a z lewej bez odpinania wachacza półoś z przegubu wychodzi
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2009 20:53 przez AREKA, łącznie zmieniany 1 raz.
przerabiam ten sam problem tyle że po swapie z 1.6 pn na 1.8 16v pl w MK II
i wychodzi na to że w mocniejszych motorniach (co za tym idzie z większymi przegubami) stosowano krótsze półośki a to dla tego że poprostu przeguby były dłuższe.
Jak masz półos z wiekszego przegubu to jest ona za krótka do małego przegubu.
Ja akurat mam odwrotny problem bo u mnie jakiś pacan włożył wcześniej dłuższą półoś do większego przeguba
i wychodzi na to że w mocniejszych motorniach (co za tym idzie z większymi przegubami) stosowano krótsze półośki a to dla tego że poprostu przeguby były dłuższe.
Jak masz półos z wiekszego przegubu to jest ona za krótka do małego przegubu.
Ja akurat mam odwrotny problem bo u mnie jakiś pacan włożył wcześniej dłuższą półoś do większego przeguba
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
jak co to mam na zbyciu do mk II dwie pólosie krótsze i jedną duższą na male przeguby.
myśle że do mk III też by podeszly
myśle że do mk III też by podeszly
Powinien wejść, a jakie masz tarcze hamulcowe 239mm? bo jeśli tak to masz zwrotnice z odlewanymi mocowaniami zacisku. A skoro tak to takie hamulce (i zwrotnice) były montowane w MK II w modelach GTI 8v a one miały większe przeguby. Więc podejrzewam że powinno spasować.
Na dobrą sprawę moge taki przegub włożyć w zwrotnice bo mam takie elementy wyjęte
Na dobrą sprawę moge taki przegub włożyć w zwrotnice bo mam takie elementy wyjęte