chip
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
chip
Mam golfa 1,9tdi (90) km 97/98 rok auto ma przejechane obecnie 147 tys . Chcial bym zalozyc chipa i zwiekszyc moc na 110 km czy wplynie to bardzo na trwalosc silnika i turbiny i jego ekonomnie. prospa o odpowiedz i pomoc w tej sprawie
Ostatnio zmieniony wt lut 07, 2006 13:36 przez wiac, łącznie zmieniany 1 raz.
wiac
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Nie wpłynie na trwałość silnika jeśli będziesz go odpowiedniu użytkował (każdy porządny tuner wytłumaczy Ci jak obchodzić się z autem). Jeśli będziesz jeździł rozsądnie spalanie spadnie, przy bucie może minimalnie wzrosnąć. Było
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli zastanawiasz sie czy silnik to wytrzyyma, najpierw przyjrzyj sie dokładnie w jakim jest stanie.
Jak go do tej pory urzytkowano? Jeśli dostawał po dupie to może być różnie, jaśli jest OK, to napewno będzie OK.
150 tys. to już nie młodzieniaszek i z tym sie trzeba liczyć.
Jak go do tej pory urzytkowano? Jeśli dostawał po dupie to może być różnie, jaśli jest OK, to napewno będzie OK.
150 tys. to już nie młodzieniaszek i z tym sie trzeba liczyć.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
chip oczyiwscie tak ale tylko po dokładnym sprawdzeniu silnika - jezeli cokolwiek bedzie nie tak to w bardzo szybkim czasie niestety silniczek ( badz jego osprzet ) padnie.
Ale jezeli zgłosisz sie do jakiegos renomowanego tunera....DROGI NIE ZNACZY DOBRY !
to po 1 przed założeniem takiego chipa sprawdzi silnik...po 2 dostroi tak ze autka nie poznasz....co do samych koni ..hmmm.. cyfry nie jezdza...same konie to nic...Nm licza sie o wiele bardziej.... mozna miec 200 km i 180 Nm... a i tak jakikolwiek 150 - 180 konny Tdi z 300 > nm przetrzepie ci tyłek.... juz po 50 metrach ....
Tak ze chipowanie bez hamowni - ja w to nie wierze...kupowanie tzw "kitow" nie ma sensu .. nie dadza tyle co powinny...kazde autko jest inne.. i taki kit jest dobry ale jako baza..jak sie wszystko zestroi porzadnie to raz ze jest bezpieczne a dwa ze daje naprawde duzo.
Ale jezeli zgłosisz sie do jakiegos renomowanego tunera....DROGI NIE ZNACZY DOBRY !
to po 1 przed założeniem takiego chipa sprawdzi silnik...po 2 dostroi tak ze autka nie poznasz....co do samych koni ..hmmm.. cyfry nie jezdza...same konie to nic...Nm licza sie o wiele bardziej.... mozna miec 200 km i 180 Nm... a i tak jakikolwiek 150 - 180 konny Tdi z 300 > nm przetrzepie ci tyłek.... juz po 50 metrach ....
Tak ze chipowanie bez hamowni - ja w to nie wierze...kupowanie tzw "kitow" nie ma sensu .. nie dadza tyle co powinny...kazde autko jest inne.. i taki kit jest dobry ale jako baza..jak sie wszystko zestroi porzadnie to raz ze jest bezpieczne a dwa ze daje naprawde duzo.
Który z tych silników nadaje się do CHIPA a który nie ? i z którego można wycisnąć najwięcej i nic mu nie powinno być do ilu koni można takie silniczki podkręcić bez zmiany tłoków i korbowodów myślę nad dodaniem później jeszcze sportowego wałka rozrządu i zmianę wtrysków oraz większej turbiny ale niektóre z nich to zwykłe Diesle czy tez można im założyć Chipa to takie pytanie z ciekawości ?
1Y
AEY
AAZ
1Z
ALE
AHU
AFN
1Y
AEY
AAZ
1Z
ALE
AHU
AFN
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90278][b]Mój Golf MK3 nowe fotki str.3[/b][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abcf7e3dfb9eede9.html][img]http://images31.fotosik.pl/119/abcf7e3dfb9eede9m.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abcf7e3dfb9eede9.html][img]http://images31.fotosik.pl/119/abcf7e3dfb9eede9m.jpg[/img][/url]
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Te:spek pisze:Który z tych silników nadaje się do CHIPA a który nie?
a zrobic mozna prawie wszystko tylko zalezy jaka kasa dysponujesz.. i po co ci to? Dla siebie czy na 1/4 mili..?1Z, ALE, AHU, AFN
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Moze podziela klase diesel: do 2000 i od 2001 w gore.. bo jak tu konkurowac z 3.0 po chipie A jeszcze rok temu myslalem aby sie bawic w 1/4 no ale teraz wg powiedzenia "z czym do ludzi..."zaprzal pisze:Gitner, zapewne dla przyjemnosci z jazdy, bo z 1.9 w tym sezonie nie wiadomo czy cos zdziała na 1/4 mili
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Gitner, http://www.sss.org.pl/index.php?kat=0&view=3;3d;18;1 chyba niestety nie bedzie podzialu klasy diesel mozna by jeszcze zrobic ponizej 1.9
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
-
- VW Baron
No coz winika z tego ze kazdy sport wczesniej czy pozniej bedzie dostepny tylko dla bogatych: albo finansowo albo fizycznie albo umyslowozaprzal pisze:Gitner, http://www.sss.org.pl/index.php?kat=0&view=3;3d;18;1 chyba niestety nie bedzie podzialu klasy diesel mozna by jeszcze zrobic ponizej 1.9
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hej chłopaki opanujcie się.
Jakieś głupoty wypisujecie odnośnie ćwiartki.
Waszym zdaniem jedynym kryterium udziału w zawodach jest ewentualna wygrana?
To chyba jakieś nieporozumienie. Gydy tak było to na bemowie startowałoby kilka samochodów,
tych które mają realną szansę na zwycięstwo.
Ja startuje w klasie maxi, dobrze wiecie jakie są tam auta, i nie mam nawet cienia sznsy na punktowane miejsce,
ale nie wymiękam, nie wykręcam się ze to że tamto, bo liczy się fan i dobra zabawa.
Jakieś głupoty wypisujecie odnośnie ćwiartki.
Waszym zdaniem jedynym kryterium udziału w zawodach jest ewentualna wygrana?
To chyba jakieś nieporozumienie. Gydy tak było to na bemowie startowałoby kilka samochodów,
tych które mają realną szansę na zwycięstwo.
Ja startuje w klasie maxi, dobrze wiecie jakie są tam auta, i nie mam nawet cienia sznsy na punktowane miejsce,
ale nie wymiękam, nie wykręcam się ze to że tamto, bo liczy się fan i dobra zabawa.
www.mlautobroker.pl