Sprezarka od 1.6TD w benzyniaku gaznikowym?!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Sprezarka od 1.6TD w benzyniaku gaznikowym?!
Posiadam takowy silnik wraz z turbina(kolektory itp no wsio) i tak sobie mysle czy podpasowalaby pod silnik 1.6Pn(tak teoretycznie ).Gdyz z tego co mi sie "wydaje" montaz turbiny do slinika benzynowego na gazniku jest niemozliwy.Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi>Co o tym sadzicie???
Wielki projekt....rozpocznie sie latem !
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wejdzie bez klopotu
tylko sa male problemy
nakjlepiej jest zalozyc gaznik z reno5 lub tez zrobic zawor na zasadzie zaworu na listwie paliwa w ukladach wtryskowych zeby paliwo caly czas dochodzilo do gaznika i do tego pompe elektryczna...
jednak idac w kierunku 2 opcji i majac pompe paliwa w zbiorniku lepiej zamontowac k-jetronic
tylko sa male problemy
nakjlepiej jest zalozyc gaznik z reno5 lub tez zrobic zawor na zasadzie zaworu na listwie paliwa w ukladach wtryskowych zeby paliwo caly czas dochodzilo do gaznika i do tego pompe elektryczna...
jednak idac w kierunku 2 opcji i majac pompe paliwa w zbiorniku lepiej zamontowac k-jetronic
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
widzialem na zywo golfa 1 z taka sprezarka tylko zasilanie mial monowtrysk
co do gaznikow to sa straszne problemy z szczelnością a wogóle to niewszystkie da sie uturbić ( niewiem jakie ,wiem tylko ze moj 2gardzielowy pierburg 2b5 pod to niepodejdzie )
jezeli dokonasz takiej przerobki napisz cos o efektach napewno wielu ludzi to zainteresuje
pozdrawiam
co do gaznikow to sa straszne problemy z szczelnością a wogóle to niewszystkie da sie uturbić ( niewiem jakie ,wiem tylko ze moj 2gardzielowy pierburg 2b5 pod to niepodejdzie )
jezeli dokonasz takiej przerobki napisz cos o efektach napewno wielu ludzi to zainteresuje
pozdrawiam
http://www.cardomain.com/memberpage/730607
Pisałem o tym na początku tego tematu lub w projektach w temacie turbo u taza. Różnic dużych nie ma. Inne ułożenie łopatek, inne średnice kanałów. A wszystkie są z tych samych materiałów. Turbina z diesla w benzyniaku będzie wkręcała się szybciej dlatego, że ma łopatki ułożone pod innym kątem. Jak macie możliwość to powiększcie komore strony wydechowej będzie lepszy przelot spalin i nie będzie się tak grzała.