Mam takie pytanie bo jakoś nigdzie nie potrafię znaleźć informacji na temat mojego silnika akurat
Chciał bym zwiększyć osiągi silnika w moim golfie mk3 a kompletnie sie na tym nie znam
Mam tam silniczek 1.6 GT z oznaczeniem: AFT jak narazie jest 100 kucyków a myślę że szło by coś z niego wycisnąć jeszcze
1.6 GT ... jakie zmiany ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Re: 1.6 GT ... jakie zmiany ?
Widzę że nikt nic nie pisze na Twoje pytanie w myśl zasady, modzić można VR6, 16V, 1.8t, G60 albo R32, inne silniki to jak rzeźbienie w gównie...
Można zrobić wszystko, kwestia ile możesz wydać?
1.6 GT ... jakie zmiany ?
modzić to można nawet silnik od jawki, czy komaraJedras1991 pisze:Widzę że nikt nic nie pisze na Twoje pytanie w myśl zasady, modzić można VR6, 16V, 1.8t, G60 albo R32, inne silniki to jak rzeźbienie w gównie...
wystarczy tylko chcieć coś zdziałać
- zwierzątki
- Mały gagatek
Re: 1.6 GT ... jakie zmiany ?
myślę że na początek standard - sprawdź czy wszystkie kuce są pod maską doprowadź do serii a potem kwestia siana. Ja zacząłem od dolotu i wydechu - może dlatego że to widać
kolejny krok to pomyśleć na głowicą - co jak w niej podłubać, na koniec ściągnięcie trochę z zamachu + poszukać krótszej skrzyni
kolejny krok to pomyśleć na głowicą - co jak w niej podłubać, na koniec ściągnięcie trochę z zamachu + poszukać krótszej skrzyni
wydech PROEX
felgi AZEV
dolot CUSTOM z stożkiem GREEN
zawias HR
czyli nisko mrucząco szybko
felgi AZEV
dolot CUSTOM z stożkiem GREEN
zawias HR
czyli nisko mrucząco szybko