Lekkie kolo zamachowe VW MK3 GTI 8V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Panowie ,mam zamiar sobie teraz porobic pare rzeczy przy napedzie,kupilem juz skrzynie 2y,zamowilem sprzeglo sportowe,boloczke mam przy temacie lekkiego kola zamachowego.Potrzebuje konkretnej odpowiedzi,robic lekkie kolo czy zostawic serie,silnik 2E
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pewnie że odchudzić... dajesz skrzynie 2Y która chyba raczej będzie ciut krótsza niż masz teraz (choć nie wiem jaką masz ale stawiam że dłuższą niż 2Y) więc silnik już by sie nawet ładnie wkręcał Tylko z tym kołem to uważaj żebyś jednak za dużo nie zjechał go
Ostatnio zmieniony pt gru 05, 2008 19:14 przez CSR_GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
18K4F inside... RWD car :)
CSR........CHE to nie taka krótka skrzynia a raczej długa , chyba tą masz papol............. mam pytanie kto ważył koło seryjne z 2E???????? ile to waży?????? kiedyś zapomniałem zważyć
dzięki!!!!!!!
dzięki!!!!!!!
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
mój kolega w mk1, 2.0,włozył sprzegło wraz z kołem od pfa róznica w wadze miedzy kołem z 2.0 a 1.8 kilo lzejsze
Ostatnio zmieniony śr lut 18, 2009 11:11 przez gumiś, łącznie zmieniany 2 razy.
Siema zrobie mały odkop.
Planuję w przyszłym tygodniu wymiane sprzegła w moim 2E. Przy okazji jak już będę miał wszystko na wierzchu chcę też odelżyć zamach. Temat jest stary więc już pewnie dawno to prerabialiscie. Interesuje mnie ile mogę zebrać tego koła żeby nie przesadzic i zeby bylo to bezpieczne dla silnika no i moze macie jakies namiary na firmę ktora by mi je wyważyła po takim zabiegu? Może macie jakieś fotki z tego zabiegu jak koło wygląda po stoczeniu? Z której strony zebrac materiał itp.
Planuję w przyszłym tygodniu wymiane sprzegła w moim 2E. Przy okazji jak już będę miał wszystko na wierzchu chcę też odelżyć zamach. Temat jest stary więc już pewnie dawno to prerabialiscie. Interesuje mnie ile mogę zebrać tego koła żeby nie przesadzic i zeby bylo to bezpieczne dla silnika no i moze macie jakies namiary na firmę ktora by mi je wyważyła po takim zabiegu? Może macie jakieś fotki z tego zabiegu jak koło wygląda po stoczeniu? Z której strony zebrac materiał itp.
_.:MK3 magiczne litery GTI:._
=Szaleje za Cabrio=
=Szaleje za Cabrio=