Eh,Arwam a ty dalej swoje no chyba że nie zgadaliśmy się dokładnie,mi chodzi o wersje bez korektora ale z ABSem.Z tego co czytam wnioskuje iż w/g ciebie ABS nie nadgoni swoim działaniem ustawionego na korektorze osłabienia hamowania tylnej osi , tak ? o to chodzi ?arwam pisze:miałem w jednym aucie już duże tarcze z tyłu i wiem czym grozi niesprawny korektor w przypadku braku ABS,jaaano pisze:A jeśli nie posiada korektora tak jak ja to nie osiągnie efektu ? dyskusyjne
No już tobie to raczej nie trzeba tłumaczyć zasadności zabudowania większych tarcz z przodu w przeważającej większości aut, pomijam super konstrukcje z rozbudowanymi systemami hamowania i trakcji ale jakie to są duże tarcze z tyłu ? takie same jak przód ? większe od przednich ?
Pytam bo nie wiem czy ja mam teraz duże skoro są większe od ori o 3cm a mniejsze od przednich o 2cm ? Nadmienię tylko iż pomimo wielokrotnych prób wywołania na śliskim podłożu sytuacji kiedy to tył miał wyprzedzać przód nie udało się uzyskać choćby w małym stopniu wersji przypominającej tą z zaciągniętym ręcznym czyli zablokowaną tylną osią.W/g mnie jest ABS-korektor zbędny,nie ma ABSu -korektor niezbędny.