Pozdrawiam wszystkich milosników VAG i proszę o pomoc, niestety nie dysponuje tak ogramną wiedzą jak wiekszosć ludzi na forum, dlatego mam nadzieję na pomoc.
Kupiłem nowe auto w anglii i dlatego sciągnołem do Polski moją S3 99 Silnik BAM. Moim pierwszym autem które zakupiłem i z którego wiekszość wsi (w bmw niestety) się smiała był Golf MK III Syncro 1.8 90km 93r, mam golfika do tej pory, i moje pytanie wygląda następująco, czy jest możliwy swap silnika ze skrzynią,+ torsen oraz ile czesci z S3 mogbym przełożyć do Golfika?
Dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam jesli śmietnik robię.
Powodzenia w projektach
Audii S3Q vs Golf MK III Syncro
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Vandal, po pierwsze to tam nie jest torsen tylko haldex, po drugie temat walkowany wiele razy.. moze przelozyc wszystko..
no i moje pytanie nr 2
ile może wynieść zlecenie swapu warszatowi? jakie są widełki cenowe?
ile może wynieść zlecenie swapu warszatowi? jakie są widełki cenowe?
Vandal, ciezko o tym dyskutowac.. dobrze, ze golfa masz w wersji syncro, wiec o wiele mniej roboty z napedami, wystarczy haldexa powiesic i ogarnc pare spraw.. ale jak to przy swapie, trzeba porobic wydech, doloty itp itd wiec lepiej pytaj warsztaty bezposrednio kolo siebie