Panowie i Panie czy te przewody można stosować jako paliwowe w komorze silnika (od pompki do listwy)? Chciałbym wszystko w jeden kolor zrobić (aspekt wizualny) i nie wiem jakich przewodów szukać
http://fmic.pl/15-przewody-podcisnienia" onclick="window.open(this.href);return false;
Przewody paliwowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Przewody paliwowe
variantgt, wyraznie jest chyba napisane, ze to sa przewody podcisnienia, prawda? Widzisz roznice miedzy powietrzem a paliwem? Musisz szukac przewodow paliwowych badz do hydrauliki.. albo poprostu na swoje przewody ponaciagac peszle..
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
Przewody paliwowe
U mnie kawasaki jeździ już trzeci rok na silikonach festo zamiast normalnych paliwowych i gra .
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przewody paliwowe
A u mnie 5ty rok się koło trzyma na 2 śrubach ale czy to znaczy że można tak robić i to jest dobrze?.Przewody paliwowe są do paliwa, podciśnieniowe do powietrza i kropka. Różne patenty można stosować ale z tymi które mogą skutkować zapaleniem auta to lepiej nie ryzykować. Może i się trzyma u Ciebie ale przewody paliwowe są zbrojone a zwykłe podciśnieniowe nie są i pęcznieją przy większych ciśnieniach. Jak przewód pęknie i się wyleje paliwo na kolektor to mu się auto spali i będzie płacz. Do tego przewody silikonowe są grube względem otworu i jak się je zaciśnie to potrafią się wysuwać z cybantu, a jak zaciśniesz za mocno to go przetniesz.