Przygotowanie silnika pod Turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
znalazłem http://www.nolimitmotorsport.com/
tylko trzeba bedzie poszperac
tylko trzeba bedzie poszperac
Trzeba ciac metal i krzesac iskry!!!!!!!!!!
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: turbo
mniej wiecej tyle samo moc co przy stopniu 9:1 i cisnieniu 0,6 barborsuk1209 pisze:Ok, to wszystko chyba rozświetliło moje spojęenie na turbo, pozostaje tylko pytanie jak odpręże silnik do 8,0:1 i cisnienie doładowania zrobie 1 bar to ile koników pojawi mi sie pod maską
tyle ze zuzycie paliwa przy spokojnej jezdzie bedzie wieksze i silnik wiecej wytrzyma
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hello zapomnialbym za 800 EURO mozna kupic sterownik silnika doladowanego sterujacy 4 cewkami 4 wtryskami zaworem cisnienia wraz z softem umozliwiajacym zmiane nastaw z laptopa w kazdym momencie nie wiem dokladnie jakie ma max regulacje cisnienia doladowania w kazdym razie mozna mape zmieniac recznie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
turbo
Siemka,
W poniedziałek składam wszystko do kupy, mam pytanie czy musze układ wtrysku wymienić na jakiś inny czy mój to pociągnie, mianowicie mam chyba k-jet (mechaniczny z 5 wężykami, 4 do cylindrów a 1 do kolektora ssącego.
tłoki, pierścienie i korbowody kupiłem od znajomego co ma sklep z cześciami, niestety nie wiem jakie to tłoki i nie wiem ile mnie będą kosztowały (kumpel jest u mnie w kasie),
W poniedziałek składam wszystko do kupy, mam pytanie czy musze układ wtrysku wymienić na jakiś inny czy mój to pociągnie, mianowicie mam chyba k-jet (mechaniczny z 5 wężykami, 4 do cylindrów a 1 do kolektora ssącego.
tłoki, pierścienie i korbowody kupiłem od znajomego co ma sklep z cześciami, niestety nie wiem jakie to tłoki i nie wiem ile mnie będą kosztowały (kumpel jest u mnie w kasie),
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja mam golfa 16v na turbo na k-jetronicu i zadnych problemow bez wymiany wtryskow jedyne co dolozylem druga pompe paliwa i porzadnie wyregulowalem wtrysk. zadnych problemow z zaplonem itp.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
w corrado nie ma turbo, a jest kompresor a to duza roznica. jaki masz silnik ?? (oznaczenia) mozna cos tam podlubac, wszystko jest mozliwe. koszta to na bank bedzie x000 (slownie : x i trzy zera) ja juz wydalem na turbo ok 2500 i nawet nie odkrecilem jednej srubki w aucie.
napisz cos wiecej o silniku. jakie masz oczekiwania od turbo? jaki jest poziom twoich umiejetnosci grzebania w silniku itp.
przeczytaj ten watek. wiekszosc problemow chyba byla opisana. jak nie bylo to pytaj kazdy chetnie czegos nowego sie dowie, albo jak juz wie to odpowie.
pozd G
napisz cos wiecej o silniku. jakie masz oczekiwania od turbo? jaki jest poziom twoich umiejetnosci grzebania w silniku itp.
przeczytaj ten watek. wiekszosc problemow chyba byla opisana. jak nie bylo to pytaj kazdy chetnie czegos nowego sie dowie, albo jak juz wie to odpowie.
pozd G