tarcze zamiast bebnow z tylu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no spoko temat zaciskow juz jest wyjasniony a co z regulatorem sily hamowania???????zakladac to czy nie jak sie nie ma.......ja bym przelozyl tylko czopy zaciski i potzrebne rzeczy przy zmianie na tarcze ale belka w GTi byla ze stabilizatorem ( czy belka w GT tez ma stabilizator??)wiec przekladam rowniez belke...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
naprawde tak mocno bedzie tyl zbieral bez regulatora???w sumie to ja wole jak tyl mocno zbiera bo fajniej sie jezdzi z lewa noga na hamulcu wiec mi to nie przeszkadza ale bez przesady z tym tylem oczywiscie dlatego pytam czy moze ktos zakladal tarcze bez reg. i jak to dziala bez regulatora???toffic pisze:regulator tak, zwłaszcza na zime się przydaje
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
...banalna sprawa !!! mierzysz szerokosc belki od wewnatrz ... chyba 124cm, idziesz na skład metali (np REAL w Raciborzy) i mówisz tak: poprosze 1,5m pręta ciagnionego (ewentualnie moze byc walcowany) o średnicy 24mm no i wraczasz do domu, docinasz na szerokość i wystarczy przyspawac miodna belka ze stabilizatoremMZiobro pisze:ale belka w GTi byla ze stabilizatorem ( czy belka w GT tez ma stabilizator??)wiec przekladam rowniez belke...
Patent podpowiedział mi Borys ... i mam u siebie w GTD 20mm walcowanego preta, ale ciągniony niby lepszy (bo ludzie co sie znaja mówią że lepszy ) wolałbym nieco grubszy stuff, ale i tak jest OK
Powodzenia
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
aha no to spoko stab to trzeba bedzie podzialac w temacie a tak wogole czuc to ze jest ten stab na tyle???Apsik pisze:...banalna sprawa !!! mierzysz szerokosc belki od wewnatrz ... chyba 124cm, idziesz na skład metali (np REAL w Raciborzy) i mówisz tak: poprosze 1,5m pręta ciagnionego (ewentualnie moze byc walcowany) o średnicy 24mm no i wraczasz do domu, docinasz na szerokość i wystarczy przyspawac miodna belka ze stabilizatoremMZiobro pisze:ale belka w GTi byla ze stabilizatorem ( czy belka w GT tez ma stabilizator??)wiec przekladam rowniez belke...
Patent podpowiedział mi Borys ... i mam u siebie w GTD 20mm walcowanego preta, ale ciągniony niby lepszy (bo ludzie co sie znaja mówią że lepszy ) wolałbym nieco grubszy stuff, ale i tak jest OK
Powodzenia
Witam. I ja podłącze się do tematu. Chciałem w swoim MkII założyć tarcze z tyłu bo mam obecnie bembny. nawet nie chodzi mi o skuteczność hamowania, bardziej o łatwość obsługi, lepszy ręczny etc. najlepiej myślę byłoby wymienić całą belkę tyle że ja nie mam korektora. Pytanie zatem mam czy taka belka od np. GT podejdzie bez montowania korektora i wymianay pompy hamulcowej??? Bo wtedy to byłyby już za duże koszty:/
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
podejdzie bez problemow....Marszall pisze:Witam. I ja podłącze się do tematu. Chciałem w swoim MkII założyć tarcze z tyłu bo mam obecnie bembny. nawet nie chodzi mi o skuteczność hamowania, bardziej o łatwość obsługi, lepszy ręczny etc. najlepiej myślę byłoby wymienić całą belkę tyle że ja nie mam korektora. Pytanie zatem mam czy taka belka od np. GT podejdzie bez montowania korektora i wymianay pompy hamulcowej??? Bo wtedy to byłyby już za duże koszty:/
Ja trochę z innej beczki, mam mk3 GT tarcze z tyłu 2 tygodnie temu wpadłem bokiem(tylne prawe koło) na krawężnik tak, że koło mam całe, a czop się zgiął (juz wymieniłem) i belka się przesunęła w lewo (patrząc od tyłu) i lewe koło trochę do przodu a prawe do tyłu. Mam nadzieje,że wystarczy wymienić belkę. Tu jest pytanie do was podejdzie belka od mk2 albo mk3, ale od bębnów?? Miał już ktoś podobną sytuację ??
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images1.fotosik.pl/258/912f96513f67cfe7.jpg[/img][/url]