SWAP - info na temat wyboru silnikow w VW[UPDATE..sprzeglo]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Baster84
- Mały gagatek
Witam a ja mam taki problem, nie wiem czy to tu ale zastanawiam sie nad zmiana silnika na VR6 i wlasnie co musze pozmieniac z ABFa?? bo mam 2 wyjscia, zmiana silnika albo remont, ktory wyjdzie mi ponad 1000zl szklanki, itp... co bedzie lepsze??
[size=150][b]Moja czarne GTi :)[/b][/size]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=166928&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=166928&postdays=0&postorder=asc&start=0
- Marcin_MK2_8v
- Mały gagatek
- Kontakt:
1.8 16v czy 2.0 16v
Witam chce zroobic przerobke mam mk II 1.8 gt i czcialbym sie dowiedziec przy jakim silniku bylo by najmniej przerobek mysle o 1.8 16v KR lub 2.0 16v jakis ewentualnie vr6 co by bylo najlepszym wyjsciem??
Filip;)
Witam wszystkich. Mam pytanie: Kupiłem komplet PF na swap, jest wszysciutko oprocz instalacji od skrzynki bezpiecznikow. Do tej pory byl 1.3 NZ Czy musze ja kupic czy stara moze zostac?? Instalacje silnika do kompa mam... Bardzo prosze o odpowiedz Instalacja nowego typu czyli 91r
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2009 21:47 przez Piotrmwwo, łącznie zmieniany 1 raz.
I tak siedzę i myślę bo chciał bym tam wogóle kiedyś zmienić silnik na jakiś inny i nie wiem tylko jaki 1.8 GT czy 2.0 GTI i co wogóle radzicie tak żeby było jak najmniej przeróbek i który z nich można wsadzić na skrzynię biegów która aktualnie siedzi w aucie (1,6 ABU).
Mam tylko jedną prośbę. Nie polecajcie mi zmiany autka na inne bo lekarz kazał mi znaleźć sobie jakieś dodatkowe hobby.
Mam tylko jedną prośbę. Nie polecajcie mi zmiany autka na inne bo lekarz kazał mi znaleźć sobie jakieś dodatkowe hobby.
Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2009 18:51 przez bsw'77, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
NO podłączam sie do prosby wyżej... Też mam 1.6 ABU i czeka o romont.. niestety do remontu nie dojdzie... :green_fuck: Zamierzam wsadzić tam coś więcej bo ten nie daje rady.. Owszem goni te 120/140 zrobilem nim nawet 180 (bez smiechu prosze.. fakt autentyczny oparty na faktach) Ale to niestety nie to... Chce wsadzic tam albo 2.0 8v lub VR6. No i tu pytanie... Co zostanie z starej jednostki a co nie.. Co nie bedzie pasowalo a co tak... Wiecie o co kaman.. Oczywiscie pytam o opcji przy pierwszym silniku (2.0) i przy drugim (VR6) Z góry dzięki!!!