bez przesadygulba pisze:Mi wydaje się że montaż gwintowanego zawieszenia bez zmiany tulejek zawieszenie na twardsze mija się troche z celem
dla mnie to montaż poliuretanów przynajmniej bez obspawania budy mija sie z celem, a obspawywanie cywilnego auta to przeciez dopiero minięcie sie z celem wiec wychodziło by na to ze montaż poliuretnów mija sie z celem do auta na drogę ha
a tak przeciez nie jest.. ..zalezy co sie jeździ i jakie sie ma wymagania, poliuretan nie jest dobry do kazdej dyscypliny... no ale to juz jest indywidualny punkt iwdzenia kazdego....
poliuretanów faktycznie nie trzbea wymieniac w takim tempie co zwykłych gumowych tuleji ale trzeba bude miec na prawde dobrą albo ją zmienaic co 3-4 lata bo zaczyna za bardzo pracowac, mieknie i pęka...
Co z tego ze masz poliuretana w wahczu jak ci go moze wyrwac na pierwszej lepszej dziurze?
Ja oczywiscie jestem za poliuretanami ale do auta bez rozpórek , klatki lub obspawania budy albo przynajmniej punktowmocowania zawieszenia ja bym tego nie montował...Musimy wzmocnić budę przynajmniej jednym z tych elmentów a najlepiej wszytkimi, inaczej bedzie buda dostawac za bardzo a na miekkiej budzie auto sie prowadzi gorzej niz na seryjnych tulejach