MK2 GTI PF 107HP - co z tego mozna zrobic

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Berni
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Berni » wt kwie 17, 2007 23:36

sila hamowania jest ustawiona 70/30
NIE ODLACZA SIE TYLU!

wymien plyn hamulcowy i bedzie gites wszystko zalej tak jak pisalem dot 5.1 a przewody to kosmetyka moze przeznacz ta kase na cos innego wazniejszego:)

"życie jest walką"

Awatar użytkownika
Adrian1980
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Adrian1980 » wt kwie 17, 2007 23:56

toledo pisze:No faktycznie, zmiany płynu nie zrobiłem, do cywilnej jazdy nie myślałem też o przewodach w oplocie,

a może warto, przy okazji zmiany płynu ???

A ponieważ zrobił się OT o hamulcach to jeszcze jedna kwestia:

jak mam nówki heble na przedzie, to zauważyłem że w tylnych kołach tarcza się słabo ściera. Normalnie po kilku mocnych hamowaniach powinna mieć błyszczącą metaliczną powierzchnie, a ma wżerki z rdzą.
Czy powinno się jeśli mocniejszy przód a tył seria, coś robić z korektorem sił hamowania? Ktoś sugerował, że można go odłączyć?

A czy ktoś wie ile powinna wynosić siła hamowania na zegarach (na przeglądzie), w mocnych golfach mk III gti, vr6 :crazy:
jak ci tyl slabo hamuje to mozesz podciagnac lekko to sprezynke od korektora sily hamowania...

Czarny turboklekocik

Awatar użytkownika
toledo
Mały gagatek
Mały gagatek
Post autor: toledo » śr kwie 18, 2007 00:11

Chwała Bogu, że istnieje takie forum, w ciągu godz. 2 konkretne odpowiedzi, obu kolegom dziękuje :bigok:

Awatar użytkownika
Golf GTi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Golf GTi » śr kwie 18, 2007 10:13

No a ja zamowilem juz. Niestety nie wzialem od kolegi Sas_gti poniewaz nie mial tylu do GTi wiec kupiem ATE nacinane przod + ATE na tyl i do tego Ferodo ds2000 ,mysle to bedzie smigac jak zloto,

Berni
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Berni » śr kwie 18, 2007 16:43

klocki wypas...duza roznica bardzo...

ja mam ds2000 jeszcze nie zalozone ale prawdopodobnie mala zamiana i przejde na ds3000 ale to zalezy od funduszy...

"życie jest walką"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”