Domowe met. podn. mocy ALL/ABD/AEX/ABU/RP/AAM/ABS/PF/PB/2E.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Domowe metody podnoszenia mocy w RP/AAM/ABS/PF/PB.
fanie ,a jak z sądom lambda ,nie ma problemu ?
I co zrobic przed załorzeniem ?
I co zrobic przed załorzeniem ?
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
DIDARO, dokupić dwururkę i w nią na końcu wspawać nakrętkę i wkręcić sondę. Trzeba będzie tylko przewody przedłużyć i doprowadzić zasilanie do grzałki sondy. Ostatnio robiłem taką przeróbkę u kumpla w jettcie gdzie zamiast ori PF'a z kolektorem wydechowym od RP'ka jest 2E. Kuliliśmy dwururkę do tego kolektora od seata toledo 2E i ona miała wyjście na sondę lambda.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Chlopy wyscie calkiem powariowali z tym wydechem , to jest 1 z wieku modyfikacji, ale ja bym na sam koniec zostawil kiedy reszta bedzie zrobiona, do tego RP to walek przynajmiej daj, i nawierc puszke od strony blotnika, to na dobry poczatek. Widzialem tez temat tlokow 16v, da sie ja stopien sprezania bedzie z 12:1 jak nie wiecej a do teakiego doprezenia to tylko walek 278 , i soft z limiterem conajmiej 6800 , bo auto bedzie mialo moc ale bardzo wysoko.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Próbował ktoś modyfikacji w ABS?? czytałem gdzieś że zrobił takie cuda w ABS i nie wiele mu to dało. Ktoś się wypowie na ten temat??
da radę
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: Domowe metody podnoszenia mocy w RP/AAM/ABS/PF/PB.
Dopisz mu tylko jeszcze co musi zrobić dodatkowo, bo jak posadzi jedno na drugie tak bez przygotowania to od razu zawory pognieRasPL pisze:da radę
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bugalon, hehe ale przeciez pytanie było "czy się da" .
Bo ja to nawet zakładam głowicę 16v na głowcię 16v . Też da radę
Bo ja to nawet zakładam głowicę 16v na głowcię 16v . Też da radę
no jak ktoś sobie założy głowicę z silnika A na blok silnika B i nie sprawdzi czy nie ma kolizji to pewnie coś tam sobie pognie, można na starej uszczelce założyć głowicę poskręcać to starymi śrubami z momentem 40Nm założyć rozrząd i sobie sprawdzić czy coś nie koliduje nie trzeba wcale całego silnika na nowych gratach złożyć do kupy by otrzymać na końcu lipę
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
to chyba jasne ze najpierw sprawdze czy nienastapi kolizja bardziej interesowalo mnie czy sruby, kanaly wodne itp. sa tak samo umieszczone. Zakladajac glowe 16v rozrzad ustawia sie normalnie na znakach czy inne kombinowanie ?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a czy kolega ma jakieś przemyślenia związane ze stopniem sprężania czy idziesz na żywioł?
chciałbym uzyskać stopień sprężania na poziomie 11-11,5 : 1
-
- Forum Master
- Kontakt:
mhm, a jak bedziesz liczyl? Skad wiesz czy juz ktos nie planowal przed toba glowy, w jakim stanie jest motor , jaki ma cisnienie obecnie i jak to silnik?
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213