jaka skrzynia najlepsza do G60????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
witam
mam pytanko bede swapował mojego goferka z PF 107km na PG
tylko ten golfik g60 ma zajechana szkrzynie biegow i zastanawiam sie nad kupnem uzywki
ale kazdy wie co moge zakupic - jeszcze wieksze zwłoki niz mam
dlatego zastanawiam sie czy moja skrzynie od PF-a nie bedzie dobra do PG??
oczywiscie wiem ze w PG jest duzo wieksze sprzegło i ze bede je wymieniał czesciej nic fabryka to przewiduje czy bedzie sie mocno slizgac??? czy wogole ta moja skrzynie podpasuje??? a jesli nie to jakiej mam szukac?? aha mam skrzynie z passata b3 silnik ABS tez hydrałliczne sprzegło i linkowe biegi jak w PG podeszła by??
generalnie to zalezy mi na szybkiej skrzyni krotkie biegi mi nie prezszkadzaja mam inne auta na trasy zalezy mi zeby gofer szedł ja burza
dzieki i pozdro
mam pytanko bede swapował mojego goferka z PF 107km na PG
tylko ten golfik g60 ma zajechana szkrzynie biegow i zastanawiam sie nad kupnem uzywki
ale kazdy wie co moge zakupic - jeszcze wieksze zwłoki niz mam
dlatego zastanawiam sie czy moja skrzynie od PF-a nie bedzie dobra do PG??
oczywiscie wiem ze w PG jest duzo wieksze sprzegło i ze bede je wymieniał czesciej nic fabryka to przewiduje czy bedzie sie mocno slizgac??? czy wogole ta moja skrzynie podpasuje??? a jesli nie to jakiej mam szukac?? aha mam skrzynie z passata b3 silnik ABS tez hydrałliczne sprzegło i linkowe biegi jak w PG podeszła by??
generalnie to zalezy mi na szybkiej skrzyni krotkie biegi mi nie prezszkadzaja mam inne auta na trasy zalezy mi zeby gofer szedł ja burza
dzieki i pozdro
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
toffic pisze:Co ty porównujesz moment ABFa i G60??Sputnik_PWR pisze:akby tarcze i docisk założyć nowe to da rade kumpel na sprzęgło od 2E ABFa wrzucił i naprawdę daje mu popalić i sprzęgło żyje
Napewno sprzęgło nie będzie zbyt wytrzymałym elementem tego silnika ale pojezdzi troche, zreszta i tak duzo zależy od kierownika.
-
- Nowicjusz
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Podejdzie każda skrzynia na hydraulikę. W zasadzie każda z passata b3/b4 (oprócz VRa), każda z Corrado (też oprócz VRa). Nawet skrzynie od diesli (TDI) beda pasowac tylko beda mialy bardzo dlugie przelozenia.Baryla pisze:przepraszam za odkop, ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Jaką skrzynie polecacie do G60? Obecnie siedzi tam CBA, ale synchronizatory 2 i 3 biegu mówią papa. Chodzi o skrzynie jak najkrótszą. Trzeba szukać konkretnie od G60 czy może jakaś z ABF czy z 9A podejdzie?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
a jaka by była najkrótsza skrzynia do g60 potrzebuje do kjs wiec musi być krótka,a moze znacie kogoś kto zbuduje mi jakąś skrzynie??
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=49479
Re: jaka skrzynia najlepsza do G60????
odezwe sie jak posprawdzam jakie skrzynie mam w piwnicy może coś by ci się nadało z nich.toffic pisze:Ja ci moge taką skrzynie z przełożeniami "na życzenie"
a może pozbieram i odrazu ze szperą byś mi coś wykombinował bo na luźnych nawierzchniach to mega kijowo
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=49479
Re:
To jaka najdłuższa ( wynika z tego że z TDI) podejdzie do PG ?bugalon pisze:Podejdzie każda skrzynia na hydraulikę. W zasadzie każda z passata b3/b4 (oprócz VRa), każda z Corrado (też oprócz VRa). Nawet skrzynie od diesli (TDI) beda pasowac tylko beda mialy bardzo dlugie przelozenia.Baryla pisze:przepraszam za odkop, ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Jaką skrzynie polecacie do G60? Obecnie siedzi tam CBA, ale synchronizatory 2 i 3 biegu mówią papa. Chodzi o skrzynie jak najkrótszą. Trzeba szukać konkretnie od G60 czy może jakaś z ABF czy z 9A podejdzie?
...my point of view should be illegal...