Wskaznik BOOST w G60 jak podlaczyc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
CZesc wszystkim mam pytanie gdzie podlaczyc wskaznik BOOST w silniku G60??
VW CORRADO G60 & VB Tuning
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Ja bede montowal to w moim G60 -wiem ze czujnik jest niezbedny
W komplecie procz wskaznika (jezeli kupowales w sklepie itp) jest czujnik!! wiec wszystko powinno byc OK, ale jezeli kupiles tylko wskaznik to LIPA
Co do miejsca montazu to tak jak mowi "taz", ja planuje przed przepustnica
W komplecie procz wskaznika (jezeli kupowales w sklepie itp) jest czujnik!! wiec wszystko powinno byc OK, ale jezeli kupiles tylko wskaznik to LIPA
Co do miejsca montazu to tak jak mowi "taz", ja planuje przed przepustnica
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Już się rozmówiłem z Jordanem. Ma on mechaniczny czujnik i musi go podłączyć wężykiem. Najlepszy w tym celu jest tekalon, który montuje fabryka volkswagena do pneumatycznych zamków centralnych. Jest to twardy plastikowy wężyk. A na jego końcach trzeba pozakładać wężyk paliwowy i skręcić objemkami, żeby nie było przedmuchów ciśnienia.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja mam podpiety za przepustnica i wskazujacy od -1 do +3 bar
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Temat z przed wojny, ale odświeżę:
O jakim czujniku mówicie?
Kupując nowy wskaźnik dostajemy :wskaźnik, trójnik (ze specjalną zwężką) i wężyk do podłączenia wskaźnika.
O jakim czujniku mówicie?
Kupując nowy wskaźnik dostajemy :wskaźnik, trójnik (ze specjalną zwężką) i wężyk do podłączenia wskaźnika.
Są takie wskaźniki "elektryczne" (ty mówisz o mechanicznym) gdzie jest czujnik ciśnienia elektryczny a wskaźnik ma tylko kabelki do podłączenia
Nie wiedziałem o istnieniu elektronicznych wskaźników.
To chyba nie ma znaczenia jakiego typu jest wskaźnik? Pytam ponieważ mam mechaniczny w TD i chciałbym zbadać nim ciśnienie w G60.
To chyba nie ma znaczenia jakiego typu jest wskaźnik? Pytam ponieważ mam mechaniczny w TD i chciałbym zbadać nim ciśnienie w G60.
Od kilku dni jestem posiadaczem corrado G60 i ten zegar o którym mowa jest nie podłączony. Więc mam pytanie w którym miejscu w komorze silnika ten przewód od wskaźnika ma być podpięty?