[mk5] dołożenie 4-motion

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

maluszek
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk5] dołożenie 4-motion

Post autor: maluszek » wt kwie 10, 2007 16:57

szukam info o różnicach w płytach podłogowych Golf V z napędem na przód i na cztery łapy. Chodzi mi oczywiście o różnice w okolicach tylnego mostu. Rozważam dołożenie napędu na cztery koła i chce wiedzieć czy czeka mnie robota blacharska.
Z góry dzięki

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » wt kwie 10, 2007 17:54

zapewnę są róznice w podłodze bagażnika wymuszone monztażem tylnego dyfra, nie wiem jak jest w mk5 ale przypuszczam ze w fwd jest z tłu belka a awd zapewne wahacze...

Awatar użytkownika
szpac
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: szpac » wt kwie 10, 2007 23:30

w płycie podłogoweg golfa 5 z tyłu są seryjnie wahacze!!! założenie 4x4 nie stwarza żadnych problemów. Wyjąć stare i założyć zawieszenie 4x4 lub dołożyć samego haldexa z półosiami wymienić wydech i skrzynie, podłączyć kabelki no i chyba jedyny problem (lub nie) to podpory do wału gdyż nie wiem czy są w zwykłej budzie mocowania do których się je przykręca. Pozdro!!

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » śr kwie 11, 2007 01:29

szpac pisze:w płycie podłogoweg golfa 5 z tyłu są seryjnie wahacze
to juz cos,a czy mocowania tylnych wahaczy do budy w 4motion i w fwd jest takie same? a może cały wahacz taki sam?? :blush:

maluszek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: maluszek » śr kwie 11, 2007 03:12

4-motion:

Obrazek

normalny:

Obrazek

Sam zawias jest podobny. Mnie chodzi bardziej o to czy trzeba będzie pruć blachę...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”