Ale z tego co oglądałem te lampy na alledrogo nie bardzo widać tam jakiekolwiek mocowania/uszy do przykręcenia lampy do wzmocnienia..1 6 D pisze:kappi, ori lampy w 85 roku to miały żarówkę wtopioną w lampę. Teraz by było w miarę fabrycznie i legalnie wystarczy kupić wkład od Mazdy 323f z klapiatymi oczami lub od Jeepa Cherokee, wtedy masz zwykłą żarówkę H4 którą można wymienić.
[Gollf MK2] Golf GTD od 1 6 D
Moderator: G0 Karcio
- KarolMalbork
- Mały gagatek
- Kontakt:
Co to za felgi? Chodzi o model i nazwa Jaki rozmiar i ET jeśli mogę wiedzieć?
[url]http://www.malborkbmx.blogspot.com[/url]
- KarolMalbork
- Mały gagatek
- Kontakt:
fajoskie, ale chodziło mi o te z wcześniejszego filmiku te "durszlaki" na te prosiaki mnie nie stać
[url]http://www.malborkbmx.blogspot.com[/url]
KarolMalbork, Centra z akcesorii VW 15x5,5 et33, ale u mnie z tylu było to na dystansie 20mm
- KarolMalbork
- Mały gagatek
- Kontakt:
Trochę dzisiaj rozebrałem przód golfa by obejrzeć podłożnice i może wyczyścić od razu, przy okazji dokładniejsze przymiarki podwójnego wentylatora zrobiłem:
Czekam już na drugie wzmocnienie by założyć jedno i może Golfem na co dzień latać a te co będzie luzem zacznie się porządnie pod Westmoreland robić
EDIT:
Wpadł dzisiaj również Votex konsola środkowa od K I L L E Ra
Czekam już na drugie wzmocnienie by założyć jedno i może Golfem na co dzień latać a te co będzie luzem zacznie się porządnie pod Westmoreland robić
EDIT:
Wpadł dzisiaj również Votex konsola środkowa od K I L L E Ra
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
1 6 D, mam pytanie... możesz dokładnie zrobić zdj. węża górnego chłodnicy co idzie nad alternatorem?? Z tego co widzę ma on specjalne prowadzenie plastikowe, ja tego nie mam i mam problem z poprawnym jego ułożeniem.
marcinas1983, ja to parę lat temu nadłamałem i kupowałem nowe w ASO, jak będę w garażu to postaram się foto zrobić. Bo ETKA pokazuje że wycofano w 2009. Ciekawe czy mam gdzieś to nadłamane w sumie, bym musiał poszperać.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
1 6 D, tylko ja potrzebuje zdjęcie mocowania ( płaskownik ) między alternatorem a głowicą oraz tego elementu co trzyma wąż... niestety kupując klimę nie miałem tego i musiałem prowizorkę odstawić...
Myślałem że o plastik chodziło, jak będę przy aucie to zrobię jakieś fotki i pomiary
Tymczasem świeżo zrobione zdjęcie wnętrza, sory za jakość:
EDIT:
Wczoraj i dziś zająłem się klapą tylną, gdzie nie chodziła wycieraczka i oświetlenie rejestracji. Standardowo był przełamany kabel, tym razem od masy, tu wstawiłem 10cm nowego kabla w miejscu gdzie się zgina. Przy okazji wymyłem dokładnie listwę, całe lampki i oczyściłem styki, świeci pięknie. Wymieniłem wszystkie śrubki na nowe nierdzewne bo oryginały już były jednokrotnego użycia i groziło to późniejszym brakiem możliwości ich odkręcenia. Akurat Golf stoi przodem na zewnątrz i jest ciemno w garażu to nie ma fotki po umyciu i złożeniu klapy.
EDIT:
Tymczasem świeżo zrobione zdjęcie wnętrza, sory za jakość:
EDIT:
Wczoraj i dziś zająłem się klapą tylną, gdzie nie chodziła wycieraczka i oświetlenie rejestracji. Standardowo był przełamany kabel, tym razem od masy, tu wstawiłem 10cm nowego kabla w miejscu gdzie się zgina. Przy okazji wymyłem dokładnie listwę, całe lampki i oczyściłem styki, świeci pięknie. Wymieniłem wszystkie śrubki na nowe nierdzewne bo oryginały już były jednokrotnego użycia i groziło to późniejszym brakiem możliwości ich odkręcenia. Akurat Golf stoi przodem na zewnątrz i jest ciemno w garażu to nie ma fotki po umyciu i złożeniu klapy.
EDIT:
A o to wiekopomna chwila, w końcu można było zobaczyć to auto nie tylko na fotkach ale również na wczorajszym spocie i powiem że Air robi robotę, gratki Łukasz że w końcu udało Ci się wytoczyć padaką
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
W najbliższym czasie chce zrobić skrzynie basową z maty szklanej we wnęce bagażnika, zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzeba w końcu mieć choć trochę miejsca w bagażniku
EDIT:
Dzisiejszą nowością jest rozprucie wnętrza i chowanie kabli oraz węży pod dywanem. Dojdzie do tego jeszcze trochę lutowania ponieważ zmieniam lekko wiązki elektryczne do air.
Złożyłem jedną stronę bagażnika
Podłoga z dechy i stojak na butle oraz kombinowanie jak ustawić kompresor
Stojak został obciągnięty oryginalnym dywanikiem z Golfa
Przed wyjazdem na Motoshow Szczecin
VOTEX z ramką radia z Golfa 4 razem z miejscem na uchwyt do napoi
Fotki z przymiarki progu z pakietu szerokiego:
Takie tam zdjęcie komory silnika
Zrobiłem zdjęcia z przymiarki progu:
A tu komora silnika:
EDIT:
W tygodniu powinna przyjść paczka z zestawem majsterkowicza pakietu nakładek z progami
EDIT:
Dzisiejszą nowością jest rozprucie wnętrza i chowanie kabli oraz węży pod dywanem. Dojdzie do tego jeszcze trochę lutowania ponieważ zmieniam lekko wiązki elektryczne do air.
Złożyłem jedną stronę bagażnika
Podłoga z dechy i stojak na butle oraz kombinowanie jak ustawić kompresor
Stojak został obciągnięty oryginalnym dywanikiem z Golfa
Przed wyjazdem na Motoshow Szczecin
VOTEX z ramką radia z Golfa 4 razem z miejscem na uchwyt do napoi
Fotki z przymiarki progu z pakietu szerokiego:
Takie tam zdjęcie komory silnika
Zrobiłem zdjęcia z przymiarki progu:
A tu komora silnika:
EDIT:
W tygodniu powinna przyjść paczka z zestawem majsterkowicza pakietu nakładek z progami