MKIV V5 GTI USA STYLE by Wodzisun
Moderator: G0 Karcio
MKIV V5 GTI STYLE by Wodzisun
Do kompletu ori ramion Aero nowe wycieraczki Valeo
Oraz nowe emblematy na klape rabbit + gti - stare emblematy przeżywaja 2 zimę i dostają po
Oraz nowe emblematy na klape rabbit + gti - stare emblematy przeżywaja 2 zimę i dostają po
Ostatnio zmieniony ndz lut 17, 2013 00:27 przez wodzisun, łącznie zmieniany 2 razy.
- tulipan_sjz
- Użytkownik
- Kontakt:
Też mam Valeo i nie narzekam chyba że na cenęwodzisun pisze:Do kompletu ori ramion Aero nowe wycieraczki Valeo
Kolor znika czy co?wodzisun pisze:Oraz nowe emblematy na klape rabbit + gti - stare emblematy przeżywaja 2 zimę i dostają po
Zimowy syf wpadający na powoduje osad, którego ciężko wyczyścić - do tego wilgoć - gdzieniegdzie pojawia się rdzawy kolorek
- tulipan_sjz
- Użytkownik
- Kontakt:
- czester1251
- Mały gagatek
Re: MKIV V5 GTI STYLE by Wodzisun
Powiem krótko, niesamowity masz samochód:) wrażenie ogromne.
Mój golf: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=477023" onclick="window.open(this.href);return false;
Today przyszła ori listwa USa z pomarańczowymi obrysami - także zostaje ORANGE
Przymiarka od razu siadła = będzie ori USa
A także dywaniki na NEW sezon - grube czarne z ciemnym popielowym obszyciem - GTI
Będą pasować do uszczelek, które w końcu w week idą do flokowania - także będe mógł w końcu pochwalić się nowym wnętrzem - nową podsufitką
Przymiarka od razu siadła = będzie ori USa
A także dywaniki na NEW sezon - grube czarne z ciemnym popielowym obszyciem - GTI
Będą pasować do uszczelek, które w końcu w week idą do flokowania - także będe mógł w końcu pochwalić się nowym wnętrzem - nową podsufitką
No no grubo będzie na nowy sezon zazdroszczę tych zdesiów
Auto na prawdę kozak
Auto na prawdę kozak
- tulipan_sjz
- Użytkownik
- Kontakt:
no i elegancko kiedy malujemy i zakładamy usa pakiet? ja z niecierpliwością czekam na twoją listwę
powiedz mi bo żona mi truje że chce gaz ja za tym nie jestem, ile fachowa instalka kosztuje ile cie to kosztowało czy naprawdę ci się to opłaca?
Re: MKIV V5 GTI STYLE by Wodzisun
pierwsze pytanie, ile jeździsz?GranuL pisze:powiedz mi bo żona mi truje że chce gaz ja za tym nie jestem, ile fachowa instalka kosztuje ile cie to kosztowało czy naprawdę ci się to opłaca?
Gaz się opłaca przy przebiegach powyżej 12 tyś km rocznie.
Ja po założeniu instalki do V5 oszczędzam około 30zł na 100km odliczając koszta benzyny.
czyli w moim przypadku instalacja zwróciła się po 12 tyś km.
Założyłem KME DIEGO i nie ma problemów, koszt całkowity 3700zł (przy braniu na raty w oprocentowanym i ubezpieczonym kredycie)
Granul, jak nie śmigasz dużo to olać gaz - wiadomo bena to jest to
Ale jeśli śmigasz dużo ja np. dziennie około 70 - 80 km - to nie ma porównania - opłaca się i to fest
Wszystko wiadomo zależy od dobrego podejścia gazownika, który może ładnie pochować węże instalacji, reduktor pod maską no i obowiązkowo wlew w klapce gdzie bena
Silniki VR pod gaz są b.dobre - aczkolwiek ważne jest aby instalacja była odpowiednio dobra(bezposrednie wtryski np. hana2000, reduktor na moc przynajmniej powyżej 200 kucy itd. - czyli nie oszczędzamy) - ja kupiłem już z gazem, ale jak się okazało była to najsłabsza instalacja pod ten motor tylko żeby była - przede wszystkim miałem słaby reduktor na moc 150 kucy - po prostu nie wyrabiał - także ja powymieniałem węże, reduktor, wtryski, filtry, mapowanie i chodzi jak na benie = także mój koszt nie ozwierciedla kosztu nowej instalacji - ale z tego co chłopaki na forum piszą to do V5 porządna instalka to koszt koło 3500 - 4000zł - spalanie miasto 11 wiadomo jak depniesz to i 15 - trasa poniżej 9 nie zejdziesz - ale i tak u mnie gaz po 2,57zł no to za 100km masz koło 28zł gdzie za benę masz około 62zł - OPŁACA SIĘ???
Ale jeśli śmigasz dużo ja np. dziennie około 70 - 80 km - to nie ma porównania - opłaca się i to fest
Wszystko wiadomo zależy od dobrego podejścia gazownika, który może ładnie pochować węże instalacji, reduktor pod maską no i obowiązkowo wlew w klapce gdzie bena
Silniki VR pod gaz są b.dobre - aczkolwiek ważne jest aby instalacja była odpowiednio dobra(bezposrednie wtryski np. hana2000, reduktor na moc przynajmniej powyżej 200 kucy itd. - czyli nie oszczędzamy) - ja kupiłem już z gazem, ale jak się okazało była to najsłabsza instalacja pod ten motor tylko żeby była - przede wszystkim miałem słaby reduktor na moc 150 kucy - po prostu nie wyrabiał - także ja powymieniałem węże, reduktor, wtryski, filtry, mapowanie i chodzi jak na benie = także mój koszt nie ozwierciedla kosztu nowej instalacji - ale z tego co chłopaki na forum piszą to do V5 porządna instalka to koszt koło 3500 - 4000zł - spalanie miasto 11 wiadomo jak depniesz to i 15 - trasa poniżej 9 nie zejdziesz - ale i tak u mnie gaz po 2,57zł no to za 100km masz koło 28zł gdzie za benę masz około 62zł - OPŁACA SIĘ???
wodzisun, No niby się opłaca ja jestem anty ale żona to mnie normalnie goni o tego. 100km dziennie robię lekko po samym mieście w weekendy mało robię bo nie załatwiam nic na mieście itp. no i 2razy w tygodniu dojeżdżam do Gdańska do szkoły czyli około 300km w tygodniu na samą szkołę. Właśnie jak gaz to zbiornik w zapasówkę do i tak jak mówicie we wlewie schowany no i właśnie żeby nie było widać pod maską że gaz jest wsadzony. U nas w miescie nie ma dobrego gazownika wiec i tak bym w Polskę jechał może kogoś polecicie. A i najważniejsze czy teraz CZIPA robić czy po gozie bo są 2szkoły. A W v-techu chłopaki w Gdyni obiecali 20kuni i 60Niutów więcej
P
P
Panowie, w projektach spam o LPG uczyniacie?
Zapraszam do odpowiedniego działu technicznego.
Zapraszam do odpowiedniego działu technicznego.
- luki07
- _
- Kontakt:
Z dolotem, wydechem i programem możliwe, ale po samym czipsie tyle nie dostaniesz...AQN po takim zestawie ma w granicach 190KM, AGZ tyle raczej Ci nie sprezentuje - przyros rzędu 13%