[audi b2] 2door sedan quattro R30T 650KM@780NM race car
Moderator: G0 Karcio
[audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
HX35 sprzedane, nowe turbo replika, hybryda GT35/40 + TIAL + fitrl zestaw na 550, moze 600KM
nowe fotele MIRCO GT z mocnej tkaniny + mozliwość homologacji FIA za dopłatą
waga 6,4 kg, ogólnie bardzo fajny kubeł, polecam
magle z RS2 sprzedany
powstaje zupełnie nowy układ kierowniczy niespotykany w Audi 80
niestety seryjne rozwiązanie jest troche słabe i bedzie przeróbka na "normalny układ" czyli wąsy przy zwrotnicy za osią ( a nie przed)
przy tym cofniecie silnika i katy drązków byłby nieakceptowalne, poza tym drążki pracują w komorze silnika co koliduje z osprzetem
docelowo bedzie 2 obroty, czyli maks skręt w lewo to jeden obrót i analogicznie w prawo
zastanowiam sie jeszcze o ile powiekszyc skręt i co na to przeguby powiedzą
nowe fotele MIRCO GT z mocnej tkaniny + mozliwość homologacji FIA za dopłatą
waga 6,4 kg, ogólnie bardzo fajny kubeł, polecam
magle z RS2 sprzedany
powstaje zupełnie nowy układ kierowniczy niespotykany w Audi 80
niestety seryjne rozwiązanie jest troche słabe i bedzie przeróbka na "normalny układ" czyli wąsy przy zwrotnicy za osią ( a nie przed)
przy tym cofniecie silnika i katy drązków byłby nieakceptowalne, poza tym drążki pracują w komorze silnika co koliduje z osprzetem
docelowo bedzie 2 obroty, czyli maks skręt w lewo to jeden obrót i analogicznie w prawo
zastanowiam sie jeszcze o ile powiekszyc skręt i co na to przeguby powiedzą
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
A wiesz już na jakich podzespołach ten układ kierowniczy?
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
wiem bo przeciez sam to rozkminiam i sam kupowałem maglownice (przy pomocy olozwierskiego i guziora)
problem w tym jest taki ze B2 ma wąsko Mcphersony, bo jest to 105cm na górze kielkichów, seryjnie camber jest na 0 wiec drążki aby zachowac ackermany są szerzej (bo z przodu) na około 110
jak zrobimy normalny układ, czyli wąs z tyłu to z ackermanem wychodz 100
jesli damy teraz 2cm na górze kielichów coby było około 2,5 st negatywu to pomiedzy sworzniami koncówek drązków wychodzi jakies 97 cm - w przyblizeniu, dzieje sie tak bo mocowanie wąsa jest wysoko na amortyzatorze a nie jak w wiekszosci aut nisko przy zwrotnicy
potrzebny był magiel z krótką obudową i długimi drązkami o duzym wychyleniu listy i krótki (mała ilość obrotów) czyli cos co wystepuje rzadko np magiel z EVO 2,1 obrotu kosztuje około 4000 PLN
jutro podjade pewnie to pomierzyc jak dobrze pojdzie ale mam nadzieje ze to co załozyłem w teorii sprawdzi sie w praktyce
problem w tym jest taki ze B2 ma wąsko Mcphersony, bo jest to 105cm na górze kielkichów, seryjnie camber jest na 0 wiec drążki aby zachowac ackermany są szerzej (bo z przodu) na około 110
jak zrobimy normalny układ, czyli wąs z tyłu to z ackermanem wychodz 100
jesli damy teraz 2cm na górze kielichów coby było około 2,5 st negatywu to pomiedzy sworzniami koncówek drązków wychodzi jakies 97 cm - w przyblizeniu, dzieje sie tak bo mocowanie wąsa jest wysoko na amortyzatorze a nie jak w wiekszosci aut nisko przy zwrotnicy
potrzebny był magiel z krótką obudową i długimi drązkami o duzym wychyleniu listy i krótki (mała ilość obrotów) czyli cos co wystepuje rzadko np magiel z EVO 2,1 obrotu kosztuje około 4000 PLN
jutro podjade pewnie to pomierzyc jak dobrze pojdzie ale mam nadzieje ze to co załozyłem w teorii sprawdzi sie w praktyce
mega te stolki, mam takie same i bylem mega zadowolony!
W końcu! Myślałem że temat umarł, ale nie, jest dobrze
Skąd brałeś turbo?
Skąd brałeś turbo?
trubo od k64
caster / camber / proackerman mod ON
na razie jest mega rozbieznosc, caster /camber platesy które sam zaprojektowałem są poustawiane na pałe ale fajnie auto wyglada na tym skrecie
caster / camber / proackerman mod ON
na razie jest mega rozbieznosc, caster /camber platesy które sam zaprojektowałem są poustawiane na pałe ale fajnie auto wyglada na tym skrecie
-
- Gadatliwa bestia
no proackerman mocno zaawansowany, wygląda jak konstrukcja do driftu - nie będzie aż za dużej nadsterowności?
przymiarka spojlera ZENDER - okazyjnie zanabyłem za 150 PLN
cambery i rozporka w X
jest juz zrobiona maglownica na gotowo oraz wielka łapa do skrzyni
doatkowo wymysliłem ze do wahaczy z B4 wstawilismy (a raczej Guzior wstawił) gruby sworzeń 19mm z B3 dzieki czemu mamy 2 stopnie seryjnego wyprzedzenia z B4 + dodatkowe 2 stopnie na sworzniu + opcjonalnie 3,5 stopnia dodatkowo na górze kielkicha
wymysliłem tez custom wąsy do mcphersona z reguacją ackermana i szybkosci skrętu oparte o koncówki FLURO i bedą robione custom drazki kierownicze
czekam az Birol to wytnie na CNC
powoli wygląda jednak że cos z tego moze bedzie i auto nie skonczy na strazackiej
cambery i rozporka w X
jest juz zrobiona maglownica na gotowo oraz wielka łapa do skrzyni
doatkowo wymysliłem ze do wahaczy z B4 wstawilismy (a raczej Guzior wstawił) gruby sworzeń 19mm z B3 dzieki czemu mamy 2 stopnie seryjnego wyprzedzenia z B4 + dodatkowe 2 stopnie na sworzniu + opcjonalnie 3,5 stopnia dodatkowo na górze kielkicha
wymysliłem tez custom wąsy do mcphersona z reguacją ackermana i szybkosci skrętu oparte o koncówki FLURO i bedą robione custom drazki kierownicze
czekam az Birol to wytnie na CNC
powoli wygląda jednak że cos z tego moze bedzie i auto nie skonczy na strazackiej
Fanatyk inaczej tego nazwać się nie da
Forum golf>>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=386162" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetta Club>>> http://www.jettaclub.pl/viewtopic.php?f=5&t=2236" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetta Club>>> http://www.jettaclub.pl/viewtopic.php?f=5&t=2236" onclick="window.open(this.href);return false;
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ukiloki,
Autokasacja i szrot przy okazji.
Autokasacja i szrot przy okazji.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- miko85
- ONLY VW 3 GTI
- Auto: VW GOLF IV
- Silnik: AQN
mogę się założyć że na pewno by tam nie skończyło za dużo czasu pracy i serca włożonego w projekt żeby w prasie wylądowało
a tak ogólnie to kozacka furka nawet w tym stanie
gratki za dalsza walkę i chęci na dokończenie projektu
a tak ogólnie to kozacka furka nawet w tym stanie
gratki za dalsza walkę i chęci na dokończenie projektu
było MEIN STORY OD ABU DO VW III GTI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=459758
JEST AUDI A6 QUATTRO
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=589929
KTO BIEDNEMU ZABRONI ŻYĆ BOGATO
kolektor dolotowy wystrugany
teraz do Dziaka na flowbench i w polerke
tak to wyglada z boku
teraz do Dziaka na flowbench i w polerke
tak to wyglada z boku
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Trąbki tej samej długości?Jaka pojemność plenum?
VW Bora TDI-sold