Historia mojego VW Golfa II 16v (nowa 1 strona :) )
Moderator: G0 Karcio
Dobra kolejny update ;p
Jak zwykle u mnie kasa wypływa szerokim strumieniem na tę moją zabawkę więc...:
1. Opłaciłem w końcu OC... hehe nie płaciłem go bo parch stoi w garażu ale powoli się to zmienia więc musiałem.... ehhhh... więc 1065 zeta poszło
2. Zakupiłem przekaźnik od klimy (ledwo znalazłem.... dzięki przemogti!!):
3. Zakupiłem szerokie zderzaki do goferka..razem z jakimiś tam belkami... Generalnie zdesie do poprawek lakierniczko mechanicznych ale ogólnie są OK:
4. Zakupiłem lakier na te zdesie i inne pierdoły jak papiery ścierne..szpachlę...:
5. Ogarnąłem nieco środek fury i zainstalowałem przetwornice do tweeterów:
6. Dzięki Globusowi i thorrado przygarnąłem kółko do alternatora i wtyczki do nowych lamp:
7. I teraz fucking hardcore:
Mam jedną teorię... jak się teraz silnik posypie to przynajmniej szybciej zrobię kapitalkę :green_fuck:
burdello
i gofer
Podsumowując wydatki z ostatnich dwóch tygodni to będzie jakieś 1800 zeta...
w sumie to już....ekmmm..no nie ważne
Jak zwykle u mnie kasa wypływa szerokim strumieniem na tę moją zabawkę więc...:
1. Opłaciłem w końcu OC... hehe nie płaciłem go bo parch stoi w garażu ale powoli się to zmienia więc musiałem.... ehhhh... więc 1065 zeta poszło
2. Zakupiłem przekaźnik od klimy (ledwo znalazłem.... dzięki przemogti!!):
3. Zakupiłem szerokie zderzaki do goferka..razem z jakimiś tam belkami... Generalnie zdesie do poprawek lakierniczko mechanicznych ale ogólnie są OK:
4. Zakupiłem lakier na te zdesie i inne pierdoły jak papiery ścierne..szpachlę...:
5. Ogarnąłem nieco środek fury i zainstalowałem przetwornice do tweeterów:
6. Dzięki Globusowi i thorrado przygarnąłem kółko do alternatora i wtyczki do nowych lamp:
7. I teraz fucking hardcore:
Mam jedną teorię... jak się teraz silnik posypie to przynajmniej szybciej zrobię kapitalkę :green_fuck:
burdello
i gofer
Podsumowując wydatki z ostatnich dwóch tygodni to będzie jakieś 1800 zeta...
w sumie to już....ekmmm..no nie ważne
Ostatnio zmieniony sob lut 14, 2009 13:10 przez tirsone, łącznie zmieniany 2 razy.
GRZANA pisze:celowo nie pokazujesz fot calosci czy tak tylko zapominasz?
;p Grznana a ja mam Ci pokazac całość jak nie mam jak wyjechać z garażu
A jeśli chodzi o front to jutro dam już konkret foty jak to wygląda bo musze jeszcze poprawić kilka rzeczy..
mam jakieś zaślepki ale zdjęte..niemniej i tak ich nie założę bo potrzebuje sporo powietrza do chłodnicy oleju i filtra powietrzatoffic pisze:Brakuje ci zaślepek ale tak to OK
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
tirsone, widzę ,że z olejem nie żartujesz.....15w50 w pełnym synteyku w najwyżej klasie....swoja drogą ciekawe jak to osiągnęli niby minerał a syntetyk
czekam na fotki po zakończeniu prac z frontem.
czekam na fotki po zakończeniu prac z frontem.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
Z tym olejem to jest eksperyment. Dokładnie wygląda to tak, że od momentu zakończenia swapa na 16v przejechałem ze 200 km...tylko ...To smutne ale ponieważ na codzień mam auta firmowe więc w sumie golf to taka zabawka. Jak czytaliście po wrzuceniu 16v miałem spore problemy z obrotami na jałowym więc po przejechaniu kilkudziesięciu kilosów auto stanęło w garażu i zaczęło się kompletowanie digi. Po wrzuceniu go przejechałem może 100 kilosów z hakiem. W tym czasie olej zmieniałem już 2 razy. hehe
Najpierw po swapie wlałem jakiegoś półsyntetyka Castrola... potem szukając przyczyn słabego ciśnienia oleju, wlałem Quakera minerala, ale zaczęło mi go zalewać z racji źle wyregulowane digi a ciśnienie dalej było lipne
Teraz kupiłem syntetyka. Czytałem bardzo dużo o olejach i ten akurat ma świetne parametry. Wiem że ma dość wysoki współczynniki TNB ale jest on ledwo o dwa punkty wyższy niż w tym mineralu, wiem że wymienia się go częściej niż inne oleje.
Ma on za to inne walory które przemawiają na jego korzyść.
Nie boję się że mi wypłuka cały silnik bo jeśli już to zrobiły to poprzednie oleje. a nigdzie mi nie cieknie.
Jeśli jednak tak się stanie to zrobię szybciej remont tego silnika bo taki mam plan i tak.
Motul jest o tyle ok że można go mieszać i z innymi syntetykami i mineralem. Nie mam co prawda taki planów ale to jest ważne info. Jak napisał Leon to jest taki syntetyk o parametrach minerala
Na pewno podzielę sie zdobytymi doświadczeniami
Najpierw po swapie wlałem jakiegoś półsyntetyka Castrola... potem szukając przyczyn słabego ciśnienia oleju, wlałem Quakera minerala, ale zaczęło mi go zalewać z racji źle wyregulowane digi a ciśnienie dalej było lipne
Teraz kupiłem syntetyka. Czytałem bardzo dużo o olejach i ten akurat ma świetne parametry. Wiem że ma dość wysoki współczynniki TNB ale jest on ledwo o dwa punkty wyższy niż w tym mineralu, wiem że wymienia się go częściej niż inne oleje.
Ma on za to inne walory które przemawiają na jego korzyść.
Nie boję się że mi wypłuka cały silnik bo jeśli już to zrobiły to poprzednie oleje. a nigdzie mi nie cieknie.
Jeśli jednak tak się stanie to zrobię szybciej remont tego silnika bo taki mam plan i tak.
Motul jest o tyle ok że można go mieszać i z innymi syntetykami i mineralem. Nie mam co prawda taki planów ale to jest ważne info. Jak napisał Leon to jest taki syntetyk o parametrach minerala
Na pewno podzielę sie zdobytymi doświadczeniami
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
KriSSo, oleje MOTUL 15W50 to 100% syntetyk !!! mimo ,ze oznaczenia 15W...są zwykle dla olei mineralnych !!! troszke trzeba poczytac...
tirsone, bedzie git,tak juz daleko zaszedłeś ,że juz gorzej nie będzie.Pisałeś w pierwszych postach ,że niewiele wiesz o silnikach ,swapach itp a teraz pełna wiedzaa o świecie moto
tirsone, bedzie git,tak juz daleko zaszedłeś ,że juz gorzej nie będzie.Pisałeś w pierwszych postach ,że niewiele wiesz o silnikach ,swapach itp a teraz pełna wiedzaa o świecie moto
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]